Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις λόγω του πλαστικού χρήματος – Μόνο οφέλη

Αλεξιάδης (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις λόγω του πλαστικού χρήματος – Μόνο οφέλη
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά υποστήριξε ο κ.Αλεξιάδης
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις λόγω του πλαστικού χρήματος παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
«Θέλουμε να επεκτείνουμε τη χρήση πλαστικού χρήματος με κίνητρα προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.
Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.
Μόνο οφέλη θα υπάρξουν» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Αλεξιάδης.
Όπως είπε, τα κίνητρα θα έχουν σχέση με τα φορολογικά και με την πίστωση ενώ έδωσε το παράδειγμα ενός μισθωτού, ο οποίος ενώ παίρνει μισθό 1.000 ευρώ, μέσα σε ένα μήνα θα μπορεί να καταναλώσει περισσότερα από τα 1.000, μέσω της κάρτας του.
Επιπλέον, ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική τοποθέτηση μηχανήματος για κάρτες στις νέες επιχειρήσεις και σε κάποιους κλάδους, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει απόφαση για δέσμευση ποσών, ενώ ότι είναι να αποφασιστεί, θα ανακοινωθεί επισήμως.
Κληθείς να σχολιάσει την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπαν αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι πολλά από τα μέτρα που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο είναι αναγκαστικά και όχι επιλογή της κυβέρνησης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάρχουν ήδη και όχι απλά να μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο που βοηθούν στην εισπραξιμότητα ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπογραμμίζοντας ότι αυξάνονται ποινικά οι κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή.
Σχετικά με το ακατάσχετο στους λογαριασμούς που από 1500 ευρώ πέφτει στα 1.000 τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι διαφορετικό, ενώ όσον αφορά τη λίστα Lagarde, ο κ.Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι έχει ζητηθεί από τους θεσμούς παράταση, τονίζοντας ότι «καμία λίστα δεν θα οδηγηθεί σε παραγραφή από την κυβέρνηση».
Επιπλέον, ο κ.Αλεξιάδης επιβεβαίωσε ότι τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι αδικία η φορολόγηση με το τεκμαρτό εισόδημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης