Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πολυνομοσχέδιο: «Μαζεύουν» τη διάταξη για τα ενοίκια μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Πολυνομοσχέδιο: «Μαζεύουν» τη διάταξη για τα ενοίκια μετά τη θύελλα αντιδράσεων
Η διάταξη προέβλεπε την αύξηση των συντελεστών φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία τα οποία αποκτήθηκαν ή επρόκειτο να αποκτηθούν εντός του 2015
Την απόσυρση της διάταξης για τη φορολόγηση των ενοικίων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, κατά την ομιλία του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
Η εν λόγω διάταξη προέβλεπε την αύξηση των συντελεστών των εισοδημάτων από ενοίκια, η οποία μάλιστα είχε και αναδρομική ισχύ.
Ειδικότερα, η διάταξη προέβλεπε την αύξηση των συντελεστών φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία τα οποία αποκτήθηκαν ή επρόκειτο να αποκτηθούν εντός του έτους 2015. Για ετήσιο ποσό μισθωμάτων μέχρι 12.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου θα αυξανόταν κατά 36,36%, από το 11% στο 15%, ενώ για κάθε ποσό εισπραχθέντων μισθωμάτων πέραν των 12.000 ευρώ το χρόνο ο συντελεστής φόρου θα αυξανόταν κατά 9,1%, από το 33% στο 35%.
Aυτό θα είχε ως αποτέλεσμα όσοι φορολογούμενοι αποκτούν ετήσια εισοδήματα από ακίνητη περιουσία από 1.000 μέχρι 12.000 ευρώ, να πληρώνουν επιπλέον φόρο εισοδήματος από 40 ( 36,4%) έως και 480 ευρώ το χρόνο, ενώ όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα από ακίνητα πάνω από 12.000 ευρώ να πληρώσουν επιπλέον φόρο 480 ευρώ το χρόνο.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingngews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης