Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Humanite: Πάνω από 441 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα από την αρχή του 2015

Humanite: Πάνω από 441 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα από την αρχή του 2015
Guterres: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, να κάνει μία μαζική επένδυση για τα κέντρα φιλοξενίας και ταυτοποίησης
Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, αφού στο τέλος Σεπτεμβρίου απείχαν οριακά από το φράγμα των 400 χιλιάδων και πλέον έχουν φτάσει τις 441 χιλιάδες σύμφωνα με την Humanite.
Η γαλλική εφημερίδα γράφει ότι μόνο τη Μεσόγειο έχουν διασχίσει φέτος 575 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 441 χιλιάδες κατέληξαν στην Ελλάδα και άλλοι 132 χιλιάδες στην Ιταλία.
Ο  Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες στην Ευρώπη Antonio Guterres βρέθηκε το Σάββατο στη Λέσβο όπου αποβιβάζεται καθημερινά ένας πολύ μεγάλος αριθμός μεταναστών από τις ακτές της Τουρκίας, ενώ σήμερα Δευτέρα συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Guterres επισήμανε ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η ανταπόκριση στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης και να υπάρξει μαζική βοήθεια προς την Ελλάδα για να αποφευχθεί μία τραγωδία τον χειμώνα.
«Είναι απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στηρίξει την Ελλάδα» ξεκαθάρισε ο Ύπατος Αρμοστής και πρόσθεσε ότι «πρέπει η Ευρώπη να κάνει μία μαζική επένδυση για να φιλοξενούνται οι πρόσφυγες σε κατάλληλα κέντρα για την ταυτοποίησή τους και την απόκτηση ασύλου».
Συνοψίζοντας, ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα και να μην συνεχιστεί αυτή η χαοτική κατάσταση, που είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία τραγωδία τον χειμώνα.
Τέλος, ο Guterrez δεν παρέλειψε να αποδώσει και τα εύσημα στους κατοίκους και τις τοπικές αρχές της Λέσβου για τη βοήθεια που παρέχουν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης