Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oliver Stone (σκηνοθέτης): Έξυπνος πολιτικός ο Τσίπρας - Αλλάζουν τα πράγματα στην Ευρώπη

Oliver Stone (σκηνοθέτης): Έξυπνος πολιτικός ο Τσίπρας - Αλλάζουν τα πράγματα στην Ευρώπη
O Bush και ο Obama έχουν μετατρέψει τις ΗΠΑ σε μια «αυτοκρατορία χάους», σημειώνει ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης
Στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κροατία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γνωστός σκηνοθέτης Oliver Stone σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», επισημαίνοντας την αλλαγή που συντελείται σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, γνωρίζει για την άνοδο του Podemos στην Ισπανία και παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πολιτική κατάσταση όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη, προσθέτοντας ότι στην Κροατία γνώρισε τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «μου φάνηκε έξυπνος πολιτικός».
Μάλιστα, σημειώνει ότι «τα πράγματα αλλάζουν στη Γηραιά Ήπειρο και πιστεύω ότι όλα τα νεοσυσταθέντα κόμματα αντιπροσωπεύουν αυτή την επιθυμία για αλλαγή».
Αναφερόμενος στην Ισπανία άσκησε σκληρή κριτική, επισημαίνοντας ότι «δεν γνωρίζω προς τα πού οδεύει η Ισπανία», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι έχει την εντύπωση ότι ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, «είναι λίγο πολύ ίδιος με τον Aznar, το υπάκουο σκυλάκι του Bush».
Από την κριτική του αμερικανού σκηνοθέτη, με ρίζες από τη Γαλλία, δεν ξεφεύγει και ο αμερικανός πρόεδρος, Barak Obama, σημειώνοντας ότι είναι σε μια κατάσταση απόλυτης σύγχυσης.
Μάλιστα, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος σημειώνει ότι ο Bush και ο Obama έχουν μετατρέψει τις ΗΠΑ σε μια «αυτοκρατορία χάους», επισημαίνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι «"τέκνο" του πολέμου στο Ιράκ και το χάος που τώρα βλέπουμε στη Μέση Ανατολή το έχουμε δημιουργήσει εμείς.
Έχουμε αποσταθεροποιήσει μια ολόκληρη περιοχή και τώρα ρίχνουμε την ευθύνη για το χάος στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει μετατραπεί τώρα σε τίποτα λιγότερο από ένα χαλιφάτο.
Όμως, το λάθος είναι δικό μας: έχουμε μετατραπεί σε μια αυτοκρατορία χάους».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης