Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί με την χρήση χρεωστικής κάρτας – Θα δοθούν κίνητρα

Αλεξιάδης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί με την χρήση χρεωστικής κάρτας – Θα δοθούν κίνητρα
Απαραίτητα τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου για να γίνει η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε παρακάτω τόνισε ο κ.Αλεξιάδης
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί με την χρήση της χρεωστικής κάρτας παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Σε δηλώσεις του στο Α’ πρόγραμμα της ΕΡΤ ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε πως το υπουργείο Οικονομικών μελετά μέτρα για να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος, τονίζοντας πάντως πως δεν θα μειωθούν οι μισθοί όπως τουλάχιστον ανέφεραν δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο Τύπο.
Όπως είπε ο κ.Αλεξιάδης θα δοθούν κίνητρα για την χρήση του πλαστικού χρήματος.
«Υπάρχει παράδειγμα από άλλες χώρες πως όταν αυξάνεται η χρήση πλαστικού χρήματος μειώνεται η φοροδιαφυγή» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης, ο οποίος αναφορικά με το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, τόνισε ότι επανεξετάζεται η δυνατότητα για πολίτες που μπορούν «να αποπληρώσουν νωρίτερα την οφειλή τους.
Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι «σκοπός του υπουργείου είναι να γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά», ενώ υποστήριξε ότι γίνονται πιο αυστηρές οι διατάξεις για πρόσβαση στις θυρίδες και δίνονται περισσότερα "όπλα" στη δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές Αρχές.
Για την επιβολή φόρου στα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό σημείωσε πως εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παίρνοντας παράδειγμα και από τη γειτονική Ιταλία.
Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο ο κ.Αλεξιάδης ήταν κατηγορηματικός πως οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.
«Είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τα μέτρα για να γίνει η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης