Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Η επανεκλογή Τσίπρα καταδεικνύει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων

Coeure (ΕΚΤ): Η επανεκλογή Τσίπρα καταδεικνύει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων
H επανεκλογή Τσίπρα στην Ελλάδα, αλλά και του Pedro Passos Coelho στην Πορτογαλία καταδεικνύει, σύμφωνα με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure, ότι ο κόσμος στην Ευρώπη αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων.
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC από τη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της Συνόδου ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας, και ερωτηθείς τι δείχνει η επανεκλογή Τσίπρα και Coelho για το πώς αισθάνονται οι Ευρωπαίοι σχετικά με το οικονομικό τους μέλλον, ο Benoit Coeure, αφού ανέφερε ότι δεν θέλει να κρίνει τα πολιτικά αποτελέσματα, σημείωσε ότι ο κόσμος της Ευρώπης καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων.
«Πρέπει να γίνουν διαφορετικά σε κάθε χώρα και σε διαφορετικά περιβάλλοντα, όμως υπάρχει ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, κάτι που είναι πολύ καλά κατανοητό», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε ότι προκειμένου η Ευρώπη να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, πρέπει να ανάψει τα «ζωώδη αισθήματα» των επενδυτών.
Όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αισιόδοξη για την ανάκαμψη της περιοχής, όμως πρέπει να γίνουν επενδύσεις.
«Από την πλευρά της ΕΚΤ, δεν θέλουμε να επικεντρωθούμε τόσο πολύ στις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις.
Αυτό που βλέπουμε είναι μια σταθερή ανάκαμψη του momentum στην Ευρωζώνη, βλέπουμε τις μεταρρυθμίσεις να βρίσκουν τον δρόμο τους στις οικονομίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με διαφορετικούς ρυθμούς, όμως οι μεταρρυθμίσεις λειτουργούν, αποδίδουν», τόνισε.
Η αβεβαιότητα σχετικά με την ανάκαμψη της Ευρώπης είναι εμφανείς στην έλλειψη επενδύσεων που καταγράφεται στην περιοχή, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να επιστρέψουν οι επενδύσεις», διότι οι επενδύσεις είναι θέμα εμπιστοσύνης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται με μέτριους ρυθμούς, όπως και η οικονομία της ζώνης του ευρώ και ανέφερε ότι «δεν θέλουμε να πάει χαμένη αυτή η ανάκαμψη, γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
Κατά την ΕΚΤ, ο κίνδυνος έρχεται εκτός της ζώνης του ευρώ και ειδικά από τις οικονομίες των αναδυόμενων χωρών, επισημαίνοντας ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί το ζήτημα.
Όπως ανέφερε, είναι πολύ νωρίς για να προδικάσει κανείς και να μετρήσει την πλήρη έκταση όλων όσων έχει κάνει η ΕΚΤ τα τελευταία δύο χρόνια, επισημαίνοντας ότι είναι πρόωρο να συζητηθεί επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς μόνον το ένα τρίτο του προγράμματος έχει εκτελεστεί μέχρι τώρα, ωστόσο τόνισε ότι είναι καθήκον της κεντρικής τράπεζας να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης