Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φουντώνουν οι φόβοι για νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Γάζα – Έξι νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Φουντώνουν οι φόβοι για νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Γάζα – Έξι νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά
Ανάμεσά τους κι ένας έφηβος, ενώ ακόμη 30 τραυματίστηκαν
Κλιμακώνεται η ένταση στα εδάφη της Παλαιστίνης, με τους φόβους για το άνοιγμα ενός ακόμη αιματηρού κύκλου πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών.
Έξι νεαροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας έφηβος, σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σήμερα 9 Οκτωβρίου από πυρά του ισραηλινού στρατού και ανδρών των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας, σε τομείς κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας του θύλακα.
Πρόκειται για τους πρώτους Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κλιμάκωση των βιαιοτήτων ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς την 1η Οκτωβρίου.
Ο Μοχάμεντ αλ Ράκαμπ, 15 ετών, σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του τείχους το οποίο περικλείει τον θύλακα άνοιξαν πυρ διότι νεαροί Παλαιστίνιοι πέταγαν πέτρες ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Οι Άχμεντ αλ Χιρμπάουι, Σάντι Ντάουλα και Άμπεντ αλ Ουαχίντι, όλοι τους 20 ετών, σκοτώθηκαν σε παρόμοια επεισόδια ανατολικά της πόλης της Γάζας.
Δεν είναι ακόμη γνωστά τα στοιχεία του πέμπτου νεκρού. Είκοσι ένας άλλοι κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά, στα επεισόδια.
«Περίπου 200 Παλαιστίνιοι πλησίασαν τον φράκτη ασφαλείας, πέταξαν πέτρες και λάστιχα στα οποία είχαν βάλει φωτιά στον φράκτη και εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.
Οι δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί αντέδρασαν ανοίγοντας πυρ εναντίον των κύριων ταραχοποιών για να τους εμποδίσουν να προχωρήσουν και να διαλυθούν οι ταραξίες», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού και πρόσθεσε ότι οι ταραχές βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
Στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ και σε πόλεις του Ισραήλ σημειώνονται σχεδόν καθημερινά βίαια επεισόδια από τις αρχές του Οκτωβρίου.
Τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.
Από την 3η Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 11 επιθέσεις με μαχαίρια, τις οποίες έχουν διαπράξει στην πλειονότητά τους νεαροί Παλαιστίνιοι και οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους και έχουν τραυματίσει 13 Ισραηλινούς ή Εβραίους.
Πέντε από τους φερόμενους ως δράστες των επιθέσεων έχουν σκοτωθεί.
Η Λωρίδα της Γάζας και το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς που την κυβερνά μέχρι σήμερα δεν είχαν επηρεαστεί από το κύμα των βίαιων επεισοδίων.
Ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, ο Ισμαήλ Χανίγια, εκτίμησε σήμερα, «Παρασκευή της οργής», όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες αποτελούν μια τρίτη Ιντιφάντα «σε όλη τη γη της Παλαιστίνης» αναφερόμενος στις παλαιστινιακές εξεγέρσεις του 1987 και του 2000.
«Καλούμε να ενισχυθεί και να ενταθεί η Ιντιφάντα. Η Γάζα θα εκπληρώσει τον ρόλο της στην Ιντιφάντα της Ιερουσαλήμ και είναι πλέον έτοιμη για να συγκρουστεί», είπε.
«Θα δώσουμε τις ψυχές μας και το αίμα μας για την Ιερουσαλήμ, η Ιερουσαλήμ και το τέμενος αλ Άκσα είναι μέρος της θρησκείας μας», πρόσθεσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τους Παλαιστίνιους οι οποίοι διέπραξαν επιθέσεις «ήρωες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης