Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ΕSM): Μακροπρόθεσμη η προσέγγιση των Ευρωπαίων στο ελληνικό χρέος - Αν χρειαστεί ελάφρυνση, θα δοθεί

Regling (ΕSM): Μακροπρόθεσμη η προσέγγιση των Ευρωπαίων στο ελληνικό χρέος - Αν χρειαστεί ελάφρυνση, θα δοθεί
Ο ESM προσφέρει χρηματοδότηση σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα και με χαμηλότερα επιτόκια έναντι της χρηματοδότησης που χορηγεί το ΔΝΤ
Γρίφους για το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους διατυπώνει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού ESM, Klaus Regling, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, J. Dijsselbloem πως η οποία ελάφρυνση θα χορηγηθεί σε δόσεις.
Αν απαιτηθεί περισσότερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τότε αυτή θα δοθεί, διεμήνυσε ο Regling, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως βασική προϋπόθεση αποτελεί η εφαρμογή, από την πλευρά της Ελλάδας, σειράς καίριων μεταρρυθμίσεων.
Αν χρειαστεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα δοθεί, αρκεί η Αθήνα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, εξήγησε ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.
Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Regling ανέφερε πως και η Ευρωζώνη, εκτός από το ΔΝΤ, επιθυμεί να καταστεί βιώσιμο.
Η διαφορά, κατά τον Regling, έγκειται στο ότι η Ευρωζώνη υιοθετεί πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση στο θέμα του ελληνικού χρέους έναντι της προσέγγισης του ΔΝΤ.
"Ο ESM προσφέρει χρηματοδότηση σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα και με χαμηλότερα επιτόκια έναντι της χρηματοδότησης που χορηγεί το ΔΝΤ", εξήγησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης