Πολιτική

Φίλης: Μειωμένα τα τιμολόγια της ΔΕΗ για ΑΕΙ και ΤΕΙ και απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη

Φίλης: Μειωμένα τα τιμολόγια της ΔΕΗ για ΑΕΙ και ΤΕΙ και απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη
Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να αξιοποιηθεί και η ακίνητη περιουσία των Πανεπιστημίων, έτσι ώστε να καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες τους
Στη συνεδρίαση της συνόδου των Πρυτάνεων έκανε παρέμβαση ο Νίκος Φίλης για να προτείνει λύσεις, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν οικονομικά τα πανεπιστήμια.
«Το υπουργείο θα ζητήσει -σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- από τη ΔΕΗ την υπαγωγή όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στο μειωμένο τιμολόγιο, καθώς και την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ» ανέφερε ο Φίλης που συνοδευόταν από την Αναγνωστοπούλου και τον Χασάπη.
Επίσης, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε τη συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών για να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία των Ανώτατων Ιδρυμάτων ώστε να δημιουργηθούν πρόσθετοι πόροι για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την έναρξη του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, ενώ για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ της χώρας υποσχέθηκε «να προχωρήσει στην επίλυσή τους με τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης