Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ): Κατά των ληστρικών εμπορικών συμφωνιών ΤTIP, CETA, TiSA, TTP 51 οργανώσεις πολιτών

Φ. Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ): Κατά των ληστρικών εμπορικών συμφωνιών ΤTIP, CETA, TiSA, TTP 51 οργανώσεις πολιτών
«Αν προχωρήσει οποιαδήποτε επενδυτική συμφωνία εμπορίου θα πρέπει να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές, τα δημόσια αγαθά και το περιβάλλον
Μεγαλώνει πανευρωπαϊκά το κίνημα κατά της Διατλαντικής Συνεργασίας για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (ΤΤΙP) και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί και στη χώρα μας από αύριο και για μία εβδομάδα (10-17/10).
Η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη στηρίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών και ενημερώνει ότι έχει εκδοθεί παγκόσμιο κάλεσμα με θέμα «Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων όχι των εταιρειών! - Σταματήστε τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες TTIP, CETA, TiSA και TPP!» το οποίο προσυπογράφουν πενήντα ένας (51) οργανισμοί/φορείς/ πρωτοβουλίες πολιτών της χώρας μας.
Οι αναφερόμενες συμφωνίες που ξεσήκωσαν οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών σε διεθνές επίπεδο, απειλούν να καταστήσουν βορά στα νύχια των πολυεθνικών εταιρειών την ευρωπαϊκή νομοθεσία και όποιο προστατευτικό πλαίσιο έχει απομείνει, υπονομεύοντας περαιτέρω τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα, οδηγώντας στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση των κοινωνικών, περιβαλλοντικών, ιδιωτικών και καταναλωτικών προτύπων, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες.
Η  Βάκη υπογραμμίζει πως εάν προχωρήσει οποιαδήποτε επενδυτική συμφωνία εμπορίου θα πρέπει προηγουμένως να διασφαλιστούν μια σειρά από θέματα αναφορικά με όλες τις σχετικές παραμέτρους, από τον εργαζόμενο και τον καταναλωτή μέχρι τη διατροφική ασφάλεια, τα δημόσια αγαθά και το περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης