Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η επιβράδυνση της Κίνας θα επηρεάσει τις αξιολογήσεις assets – Πρόκληση για την Ευρώπη η ανάπτυξη

Fitch: Η επιβράδυνση της Κίνας θα επηρεάσει τις αξιολογήσεις assets – Πρόκληση για την Ευρώπη η ανάπτυξη
Στην Ασία, πέραν της Κίνας, οι μεγάλοι εξαγωγείς εμπορευμάτων των αναδυόμενων αγορών και μικρών οικονομιών με εξαγωγικό προσανατολισμό θα είναι εκείνοι που θα πληγούν τα μέγιστα
Η οξεία επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας ενέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις αξιολογήσεις assets του χαρτοφυλακίου της, επισημαίνει η Fitch Ratings.
Όπως αναφέρει, στο σενάριο αξιολογήσεών της εκτιμά σταδιακή επιβράδυνση, όμως η αστάθεια στη χρηματιστηριακή αγορά και η υποτίμηση του γουάν υπογραμμίζουν τις προκλήσεις οικονομικής προσαρμογής και απομόχλευσης που αντιμετωπίζει η Κίνα.
Σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, η Fitch επισημαίνει τον αντίκτυπο που θα έχει μια επιβράδυνση της Κίνας στις αξιολογήσεις της και υπογραμμίζει τον αντίκτυπο σε κατηγορίες assets της περιοχής, όπου το σοκ θα είναι πιο μεγάλο.
Στην Ασία, πέραν της Κίνας, οι μεγάλοι εξαγωγείς εμπορευμάτων των αναδυόμενων αγορών και μικρών οικονομιών με εξαγωγικό προσανατολισμό θα είναι εκείνοι που θα πληγούν τα μέγιστα.
Ο αντίκτυπος στη Λατινική Αμερική θα ποικίλλει με βάση τους εκάστοτε εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα και την «ευαισθησία» στα εμπορεύματα.
Η έλλειψη ανάπτυξης αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση για την Ευρώπη, σημειώνει η Fitch, η οποία αναλύει πώς ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη και η μηδενική ανάπτυξη μπορούν να επηρεάσουν τις αξιολογήσεις της σε πολλαπλές κατηγορίες assets.
Παράλληλα, επισημαίνει και άλλα πιεστικά εναλλακτικά σενάρια, συμπεριλαμβανομένων των επίμονα χαμηλών τιμών του πετρελαίου και των υψηλότερων αμερικανικών επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης