Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλoς: Χρειαζόμαστε συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο, όχι τοίχους και φράχτες

Αβραμόπουλoς: Χρειαζόμαστε συνεχή και εποικοδομητικό  διάλογο, όχι τοίχους και φράχτες
Τι δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος
«Χρειαζόμαστε συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο, όχι τοίχους και φράχτες», ανέφερε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.
Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Zoran Milanović, την Α' αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Vesna Pusić και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών, Ranko Ostojić.
Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, κατά την επίσκεψή του στην κροατική πρωτεύουσα συζητήθηκαν τα μέτρα που θα υλοποιηθούν σε όλα τα στάδια των μεταναστευτικών διαδρομών στις γειτονικές χώρες, ήτοι στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία, στην Ελλάδα, στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Κροατία.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, «η  Ευρώπη πρέπει να οργανώσει καλύτερα τη διαχείριση των συνόρων της, την υποδοχή των προσφυγών και να βελτιώσει την διαδικασία επιστροφής των παράτυπων μεταναστών».
Όπως είπε, για την υποστήριξη της Κροατίας, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και των προκλήσεων ασφαλείας είναι διαθέσιμα πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2020 και 120 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Σένγκεν.
Ακόμη, τόνισε πως η Επιτροπή είναι έτοιμη να αναπτύξει τις ομάδες υποστήριξης για τα θέματα μετανάστευσης στις περιοχές των hotspot, για την αποτελεσματική αναγνώριση, καταχώρηση και δακτυλοσκόπηση όλων των εισερχομένων, σημειώνοντας ότι εναπόκειται στην Κροατία για να αποφασίσει αν χρειάζεται βοήθεια.
Υπογράμμισε δε, πως «η  Frontex μπορεί να υποστηρίξει την χώρα για να αντιμετωπίσει το μεγάλο αριθμό των εισερχομένων στα σύνορά της και να διασφαλίσει ότι εκείνοι που δεν θέλουν να αιτηθούν άσυλο να επιστρέφουν στις χώρες τους».
Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη μετεγκατάσταση Σύριων προσφύγων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης