Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται ούτε εκβιάζεται - Ψήφισε ένα νόμο και αυτός εφαρμόζεται

Κοντονής: Αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται ούτε εκβιάζεται - Ψήφισε ένα νόμο και αυτός εφαρμόζεται
Μέχρι τέλος τους 2015 το σχέδιο νόμου – πλαισίου για τον αθλητισμό
«Η αριστερή Κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο και αυτός ο νόμος εφαρμόζεται», υπογράμμισε Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλά ότι «αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται ούτε φοβάται».
Ο κ. Κοντονής,l αφού ανέφερε ότι η κυβέρνηση της αριστεράς πέτυχε μέσα σε διάστημα επτά μηνών να εφαρμόσει πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα γήπεδα, άσκησε σκληρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις κάνοντας λόγο για διαπλοκή  και μεγάλα συμφέροντα.
Όπως είπε «ο νόμος 4326 ψηφίστηκε από την ολομέλεια και αποτελεί νόμο του κράτους», και συνέχισε αναφερόμενος σε μία πρόβλεψη «που είχαν καταθέσει πάρα πολλοί όχι όλοι ευτυχώς βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί.
Κρίνατε εξ ιδίων τα αλλότρια κύριοι συνάδελφοι.
Διότι θα πρέπει να παραδεχτείτε σήμερα 5 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου ότι ο νόμος που ψηφίστηκε εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε όλα τα σημεία του.
Για πρώτη φορά, εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο εσείς είχατε ψηφίσει πριν από 10 χρόνια!».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή οι λόγοι που από το 2005 δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που είχε ψηφίσει η τότε πλειοψηφία είναι "το πελατειακό κράτος που είχατε οικοδομήσει τόσα χρόνια.
Είναι η διαπλοκή σας με τα μεγάλα οικονομικά και παραγοντικά συμφέροντα.
Είναι οι εξυπηρετήσεις που προσφέρατε στους παράγοντες των ομάδων.
Ακριβώς γιατί με αυτόν τον τρόπο εμπεδωνόταν μέχρι το μεδούλι, αυτό που εσείς είχατε οικοδομήσει επί δεκαετίες, το πελατειακό κράτος».
Όπως είπε, η κυβέρνηση της αριστεράς πέτυχε μέσα σε διάστημα επτά μηνών να εφαρμόσει πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης, με τις ανώνυμες εταιρείες να αναλαμβάνουν πλήρως το κόστος λειτουργίας και συντήρησης σε όλους τους αθλητικούς χώρους, σύστημα που σημειωτέον στο παρελθόν είχε κοστίσει στο ελληνικό κράτος 14 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, για πρώτη φορά όλες οι ΠΑΕ καταθέτουν εγγυητική επιστολή στην ΕΕΑ για να τους δοθεί άδεια συμμετοχής στα πρωταθλήματα διασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις απαιτήσεις όχι μόνο των εργαζομένων και του ελληνικού δημοσίου.
«Σας ρωτάμε λοιπόν γιατί δεν τα κάνατε αυτά;
Όχι 10, 20, 30 χρόνια.
Γιατί υπήρχαν ΠΑΕ που δεν είχαν καταθέσει εγγυητική επιστολή επί πολλά έτη και βρεθήκαν προ εκπλήξεως με αυτήν την πιστή τήρηση του νόμου;» σημείωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.
Ανέφερε επίσης ότι για πρώτη φορά αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στα πρωταθλήματα η ρύθμιση των χρεών έναντι των διοικήσεων των εθνικών σταδίων, τα πειθαρχικά όργανα όλων των Ομοσπονδιών συγκροτούνται με τακτικούς δικαστές., ενώ καταπολεμάται η χειραγώγηση αγώνων και της παρέμβασης του Κράτους και της Κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα με διοικητικά πρόστιμα τα οποία ήδη έχουν επιβληθεί σε ορισμένες ΠΑΕ και ΚΑΕ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας των Ομοσπονδιών.
Αναφερόμενος στα δείγματα γραφής  που έδωσες η Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τους προηγούμενους μήνες, μεταξύ άλλων, είπε ότι ανασυστάθηκε το Ελεγκτικό Συμβούλιο και αυτή τη στιγμή διενεργούνται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε όλες τις Ομοσπονδίες και μάλιστα, στέλνονται φάκελοι στον Ανακριτή και για τις Ομοσπονδίες και για τα αθλητικά κέντρα που διαπιστώσαμε παρανομίες.
Στους άμεσους στόχους της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή,  είναι ο επικαιροποιημένος κατάλογος των προδιαγραφών λειτουργίας όλων των σταδίων,  η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής όλων των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων και η συγκρότηση πλαισίου Πλαισίου Αξιολόγησης των αθλητικών Ομοσπονδιών, με αντικειμενικά, ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια, «για να πηγαίνουν εκεί που πρέπει οι επιχορηγήσεις και τα χρήματα του ελληνικού λαού».
Ακόμη, συγκροτήθηκε και θα ολοκληρωθεί μέχρι 31.12.2015 το έργο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το σχέδιο νόμου – πλαισίου για τον αθλητισμό, ενώ από την 1 -11-2015 θα ισχύσει σε όλα τα γήπεδα ποδσφαίρου και μπάσκετ, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου.
Εντός του έτους θα καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της ελληνικής αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους και υπάρξει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης.
Για πρώτη φορά από 1-01-2016 θα εφαρμοστεί νομοθετικά η κάρτα φιλάθλου «που και αυτή είχατε νομοθετήσει πριν από 10 χρόνια και είχε μείνει σε απόλυτη αδράνεια», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Εντός του έτους, προωθείται η  άμεση θεσμοθέτηση ειδικού τέλους στις μεταγραφές επαγγελματιών αθλητών υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θα υπάρχει διάθεση μικρού ποσοστού από την φορολόγηση του αθλητικού στοιχήματος.
«Η αριστερή Κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο και αυτός ο νόμος εφαρμόζεται.
Αν μερικοί νόμιζαν ότι θα κάνουμε πίσω τους λέμε για μία άλλη φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται ούτε φοβάται.
Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και ας το βάλουν στο μυαλό τους», κατέληξε ο κ. Κοντονής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης