Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Ο Τσίπρας αποφάσισε να σταματήσει τους διαξιφισμούς για να ζητήσει ελάφρυνση του χρέους

Reuters: Ο Τσίπρας αποφάσισε να σταματήσει τους διαξιφισμούς για να ζητήσει ελάφρυνση του χρέους
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις
Στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται το διεθνές πρακτορείο Reuters, το οποίο τονίζει ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η ελάφρυνση του χρέους.
Το πρακτορείο τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ηχηρή έκκληση για ελάφρυνση του χρέους, με την κυβέρνηση να δημοσιεύει τον προϋπολογισμό του 2016 που είναι αυστηρά ευθυγραμμισμένος με τους στόχους του προγράμματος διάσωσης, σε ένα κλίμα συνεργασίας με τους πιστωτές.
Από την πλευρά τους, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να συζητήσουν μια αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά περιορισμένης κλίμακας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο διαγραφής της ονομαστικής αξίας, με προϋπόθεση την άμεση και επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση για την πρόοδο εφαρμογής του προγράμματος.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις για το χρέος.
Όπως επισημαίνουν διπλωμάτες και Έλληνες αξιωματούχοι, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να σταματήσουν τους διαξιφισμούς με τους πιστωτές προς το παρόν και να πειθαρχήσουν σε ό,τι επιτάσσει το πρόγραμμα, προκειμένου να ζητήσουν άμεσα ελάφρυνση του χρέους και η χώρα να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία.
Στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, σημειώνοντας πως πρωτίστως πρέπει να εξασφαλισθεί η έγκριση του προγράμματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης