Τελευταία Νέα
Οικονομία

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα τη συμφωνία του Ιουλίου

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα τη συμφωνία του Ιουλίου
Θα ασκήσουμε πιέσεις στην Ελλάδα για την άμεση και πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, φέρεται να υποστήριξε ο γάλλος αξιωματούχος
Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τάχιστα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
Ειδικότερα, μιλώντας από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται για το σημερινό (5/10) Eurogroup, ο γάλλος αξιωματούχος υποστήριξε ότι θα ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, με βάση σαφές χρονοδιάγραμμα.
«Θα πάρουμε την θερμοκρασία της νέας κυβέρνησης», υποστήριξε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «θέλουμε να δούμε την αποφασιστικότητά της να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της με βάση την συμφωνία του Ιουλίου, και εντός του σωστού χρονοδιαγράμματος».
Όσο το συντομότερο εφαρμοστεί η συμφωνία, τόσο πιο σύντομα οι πιστωτές μπορούν να εξετάσουν το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ένα βήμα που πρέπει να ολοκληρωθεί προτού το ΔΝΤ μπορέσει να παράσχει περαιτέρω χρηματοδότηση στην Ελλάδα, κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Σημειώνεται ότι ο γάλλος ΥΠΟΙΚ θα έχει συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προτού ξεκινήσει το Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης