Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις για τον δείκτη S&P στις ΗΠΑ – Δεν θα αυξηθούν τα επιτόκια το 2015

Deutsche Bank: Αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις για τον δείκτη S&P στις ΗΠΑ – Δεν θα αυξηθούν τα επιτόκια το 2015
Eκτιμά ότι ο δείκτης S&P 500 θα ολοκληρώσει το 2015 περί τις 2.050 μονάδες
Σε πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το αμερικανικό χρηματιστήριο και ειδικότερα για τον δείκτη S&P προχώρησε η Deutsche Bank, η οποία παράλληλα αμφιβάλλει ότι η FED θα προχωρήσει πριν από το τέλος του 2015 σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Πριν από το καλοκαίρι, οι αγορές εκτιμούσαν μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στις ΗΠΑ, την πρώτη από το 2006, για τον μήνα Σεπτέμβριο, όμως οι αναταράξεις στην Κίνα και η υποτίμηση του γουάν απέτρεψαν τη FED να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
Οι αμφιβολίες σχετικά με τον χρόνο που θα επιλέξει η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια επιμένουν και μάλιστα, ακόμη περισσότερο μετά τα επίσημα στοιχεία για την αγορά εργασίας στη χώρα, που έγιναν γνωστά την περασμένη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου.
Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε μόλις 142.000 νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, ένα νούμερο πολύ κατώτερο των 200.000 που ανέμενε η αγορά.
Το… φρένο στη δημιουργία θέσεων εργασίας «πάγωσε» ακόμη περισσότερο τις προοπτικές για μια επικείμενη αύξηση των επιτοκίων.
Η διοικήτρια της FED, Janet Yellen, επέμεινε στις τελευταίες παρεμβάσεις της ότι η αύξησή τους θα λάβει χώρα, πιθανότητα, πριν από τα τέλη του έτους, όμως αυτό το χρονοδιάγραμμα δημιουργεί αυξανόμενες αμφιβολίες μεταξύ των επενδυτικών εταιρειών.
Την περασμένη εβδομάδα, η Goldman Sachs εκτίμησε ότι η πρώτη αύξηση θα γίνει τον Δεκέμβριο, ενώ σήμερα η Deutsche Bank εκτιμά απίθανη μια αύξηση των επιτοκίων από τη FED πριν από τα τέλη του 2015.
Αυτή η αλλαγή στις εκτιμήσεις της γερμανικής επενδυτικής εταιρείας συνοδεύεται και από μια επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Η Deutsche Bank εκτιμά ότι ο δείκτης S&P 500 θα ολοκληρώσει το 2015 κοντά στις 2.050 μονάδες.
Τις τελευταίες εβδομάδες, εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η Bank of America Merrill Lynch, η Credit Suisse, η RBC και η Deutsche Bank έχουν προχωρήσει σε πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά προς την τελική ευθεία του 2015.
Η πλειονότητα των εταιρειών αυτών εκτιμά ότι ο δείκτης S&P 500 θα ολοκληρώσει το έτος περί τις 2.100 μονάδες.
Η Deutsche Bank, αφού αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για το 2015, διατήρησε χωρίς αλλαγές τις εκτιμήσεις για το 2016, αναμένοντας ότι ο S&P θα ολοκληρώσει το επόμενο έτος περίπου στις 2.300 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης