Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει πλέον στον ΟΗΕ – Η χώρα εισήλθε στον Οργανισμό ως κράτος παρατηρητής

Η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει πλέον στον ΟΗΕ – Η χώρα εισήλθε στον Οργανισμό ως κράτος παρατηρητής
«Η ημέρα όπου η σημαία της Παλαιστίνης θα υψωθεί στην Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους, θα έρθει σύντομα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Mahmud Abbas
Η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε για πρώτη φορά αυτή την Τετάρτη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Νέα Υόρκη, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο της Παλαιστίνης στον διεθνή οργανισμό με το στάτους του κράτους παρατηρητή.
Η τελετή έλαβε χώρα στον κήπο των τριαντάφυλλων του ΟΗΕ, με την παρουσία του παλαιστίνιου προέδρου Mahmud Abbas και του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki Moon, ο οποίος εξήρε τους Παλαιστινίους για αυτό το επίτευγμα.
Αυτό το συμβολικό γεγονός είναι αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα στις αρχές του Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση, όπου με 119 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 45 απουσίες εγκρίθηκε τα δύο κράτη παρατηρητές –Παλαιστίνη και Βατικανό- να μπορούν να υψώσουν τις σημαίες τους στον ΟΗΕ.
«Η ημέρα όπου η σημαία της Παλαιστίνης θα υψωθεί στην Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους, θα έρθει σύντομα», ανέφερε ο Mahmud Abbas σε δηλώσεις του στην «Jerusalem Post».
Το Ισραήλ έχει αντιταχθεί σθεναρά στην ύψωση της σημαίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική διπλωματική παραχώρηση προς τους Παλαιστινίους πέραν των διμερών διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ειρήνης, οι οποίες έχουν ανασταλεί από τον Απρίλιο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης