Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Σε τροχιά διόρθωσης οι αγορές - Το χειρότερο 3μηνο τεσσάρων ετών το γ' 3μηνο του 2015 για τις μετοχές

FT: Σε τροχιά διόρθωσης οι αγορές - Το χειρότερο 3μηνο τεσσάρων ετών το γ' 3μηνο του 2015 για τις μετοχές
O S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall, μετρά για το τρίτο τρίμηνο του 2015 απώλειες -8,5%
Αντιμέτωπες με το χειρότερο τρίμηνο από το 2011 - σε όρους επιδόσεων - βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές έχουν σφόδρα θορυβηθεί από τις ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, την αβεβαιότητα για τις αποφάσεις της Fed και τη γενικευμένη απαισιοδοξία για την εικόνα των εταιρικών κερδών.
Όπως επισημαίνουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, οι μετοχές διεθνώς τείνουν να καταγράψουν το χειρότερο τρίμηνό τους από το 2011.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προειδοποιήσει - μέσω νέας έκθεσής του - πως έρχεται μπαράζ εταιρικών χρεοκοπιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, μετά την εκτόξευση σε δυσθεώρητα ύψη του εταιρικού χρέους.
Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά και μιλούν από μόνα τους.
Ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall, μετρά για το τρίτο τρίμηνο του 2015 απώλειες -8,5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το τρίτο τρίμηνο του 2011.
"Η βασική ερώτηση πλέον είναι μία: Είναι έτοιμοι οι επενδυτές για το πρώτο πτωτικό κύμα από το 2011 και τον χειρότερο χρόνο από τις μαύρες ημέρες του 2008;", διερωτάται ο Howard Silverblatt, αναλυτής του S&P Dow Jones Indices.
Ενδεικτική είναι και η εικόνα του FTSE Emerging Index, ο οποίος μετρά απώλειες -21% για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 2015, οδεύοντας και αυτός προς το χειρότερο τρίμηνο από το 2011.
"Η προσδοκία για αύξηση των επιτοκίων της Fed δεν είναι η αιτία της αναταραχής των αγορών, αλλά σίγουρα είναι ο καταλύτης", σχολιάζει ο Tony Crescenzi, στρατηγικός αναλυτής της Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης