Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXStreet: Θα συνεχίσουν να αποδυναμώνονται τα λατινοαμερικάνικα νομίσματα έναντι του δολαρίου

FXStreet: Θα συνεχίσουν να αποδυναμώνονται τα λατινοαμερικάνικα νομίσματα έναντι του δολαρίου
Η προοπτική της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και η αποδυνάμωση της παγκόσμιας ζήτησης είναι οι βασικοί λόγοι
Το σημείωμα της ερευνητικής ομάδας της Rabobank σύμφωνα με το οποίο τα νομίσματα των χωρών της Λατινικής Αμερικής αποδυναμώνονται σε σχέση με το δολάριο κατά το 2015 φιλοξενεί το FXStreet.
Με βάση, μάλιστα, το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και κάποιες εγχώριες στρεβλώσεις αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.
Τη στιγμή που για κάποια κράτη οι εγχώριοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο, κυρίως ήταν εξωτερικές δυνάμεις που οδήγησαν στην αποδυνάμωση των νομισμάτων των Λατινοαμερικάνικων χωρών έναντι του δολαρίου.
Η προοπτική της αύξησης των επιτοκίων της Fed, η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και η αποδυνάμωση της παγκόσμιας ζήτησης γενικότερα ήταν επιβαρυντικές για την αξία των Λατινοαμερικάνικων νομισμάτων.
Τα Λατινοαμερικάνικα νομίσματα είναι πιο ευάλωτα σε εξωτερικές δυνάμεις με το βραζιλιάνικο ρεάλ να ξεχωρίζει.
Φυσικά μπορεί να υπάρξουν περίοδοι διόρθωσης, αλλά το πιθανότερο είναι να προσφέρουν καλύτερα επίπεδα για να επανεγκατασταθούν τα σορτ στη Λατινική Αμερική, παρά να σηματοδοτήσουν μία αντιστροφή της τύχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης