Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Swissquote: Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι λαμπρό – Καταρρέει υπό το βάρος του χρέους

Swissquote: Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι λαμπρό – Καταρρέει υπό το βάρος του χρέους
Οι πρόσφατες εκλογές υπενθυμίζουν την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, που κατέληξαν σε περισσότερες πολιτικές λιτότητας, σημειώνει η ελβετική εταιρεία
Το μέλλον της Ελλάδας δεν διαφαίνεται και τόσο λαμπρό, σημειώνει η ελβετική εταιρεία Swissquote σε σχετική ανάλυσή της, επισημαίνοντας ότι η χώρα καταρρέει υπό το βάρος του χρέους.
Οι πρόσφατες εκλογές, σημειώνει, μπορούν να ειδωθούν ως μια υπενθύμιση της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους, που είχαν ως αποτέλεσμα σε περισσότερες πολιτικές λιτότητας και φαίνονται ειρωνικές για μια αριστερή κυβέρνηση.
Όπως σημειώνει η Swissquote, «είναι σαφές ότι οι έλληνες πολίτες δεν ήταν σίγουρα αγανακτισμένοι με τη στροφή 180 μοιρών που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την επικράτηση του "όχι" στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, όταν αποφάσισε να συμφωνήσει σε μια χειρότερη συμφωνία».
Εδώ υπάρχει μια τεράστια αντίθεση, σημειώνει η Swissquote και προσθέτει ότι «οι Έλληνες έχουν επίγνωση του τιμήματος που συνεπάγεται η παραμονή στη ζώνη του ευρώ, όμως υπάρχει η ευρεία πεποίθηση ότι ένα Grexit θα είχε ακόμη χειρότερες συνέπειες».
Το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης εξυπηρετεί μόνο για να κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας χρόνο, με τον ίδιο να επισημαίνει την Κυριακή, με την ομιλία του στην Σύνοδο του ΟΗΕ, την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους.
Η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να εξοφλήσει το χρέος της πριν από τρία χρόνια και είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να το κάνει ακόμη όταν θα πρέπει να πληρώσει με ακόμη μεγαλύτερο επιτόκιο.
Επιπλέον, σημειώνει η Swissquote, η απαιτούμενη ανάπτυξη για τη διαχείριση αυτού του χρέους είναι απίθανο να επιτευχθεί από την Ελλάδα, κάτι που ο Τσίπρας έχει επίγνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης