Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητική τροχιά διαγράφουν οι ευρωαγορές – Στο… μικροσκόπιο το σκάνδαλο VW και η αγορά εμπορευμάτων

Αρνητική τροχιά διαγράφουν οι ευρωαγορές – Στο… μικροσκόπιο το σκάνδαλο VW και η αγορά εμπορευμάτων
Υψηλότερα κατά 7,9% διαπραγματεύεται η μετοχή της Glencore, μετά μάλιστα σημείωμα της Citigroup, στο οποίο αναφερόταν ότι το sell off ήταν υπερβολικό, διατηρώντας μάλιστα τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τρίτης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, αλλά και στις εταιρείες που συνδέονται με τα εμπορεύματα και ειδικά την Glencore.
Σημειώνεται ότι η Glencore ήταν χθες, Δευτέρα, η μετοχή με τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών μετοχών, καταγράφοντας πτώση 29%, τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση στην ιστορία της.
Οι επενδυτές ανησυχούν για το χρέος της εταιρείας, αν και σήμερα η μετοχή της διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 7,9%, μετά μάλιστα και σημείωμα της Citigroup, στο οποίο αναφερόταν ότι το sell off ήταν υπερβολικό, διατηρώντας μάλιστα τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όμως, παραμένουν και οι εξελίξεις για το σκάνδαλο της VW, η μετοχή της οποίας αφαιρέθηκε από τον δείκτη Dow Jones Sustainability Index.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:55 π.μ. ο δείκτης DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου καταγράφει απώλειες 0,90%, στις 9.398,50 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου σημειώνει πτώση κατά 0,97%, στις 5.901 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 1,07%, σις 4.310,30 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 κινείται χαμηλότερα κατά 0,5%, στις 9.346,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,79%, στις 20.595 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 1,02%, στις 338,08 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης