Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος προς Ευρωπαίους ηγέτες: Ξεχάστε το πολιτικό κόστος για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση

Αβραμόπουλος προς Ευρωπαίους ηγέτες: Ξεχάστε το πολιτικό κόστος για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση
«Η κατάσταση θα περιπλακεί και θα παραμείνει δύσκολη για τα επόμενα χρόνια»
Ηχηρό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες πως, για να αντιμετωπιστεί επαρκώς και αποφασιστικά η προσφυγική κρίση, πρέπει να ξεχάσουν το πολιτικό κόστος, επιχειρεί να στείλει ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Με συνέντευξη που παραχώρησε στο «Politico», ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα «χωρίς να σκέφτονται την επανεκλογή τους».
Ταυτόχρονα υπερασπίζεται του ρόλου και του έργου της Κομισιόν, υποστηρίζοντας πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εδώ για πέντε χρόνια, για να κάνει τη δουλειά της και την κάνει με όραμα, υπευθυνότητα και αφοσίωση.
Γιατί η κινητήριος δύναμή μας δεν είναι η επανεκλογή.
Για τον λόγο αυτό, το πολιτικό κόστος δεν σημαίνει τίποτα για εμάς.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να φανούν εξίσου τολμηροί. Αυτό είναι το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω σε όλη την Ευρώπη: Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το λεγόμενο πολιτικό κόστος».
Συνεχίζοντας, ο Επίτροπος Μετανάστευσης προειδοποιεί ότι, παρά την απόφαση του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της προηγούμενης εβδομάδας για τη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, «η κατάσταση θα περιπλακεί και θα παραμείνει δύσκολη για τα επόμενα χρόνια».
Ο ίδιος εκφράζει επίσης τη διαφωνία του με την αντίληψη που προβάλλουν ορισμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης ότι οι πολιτικές της Επιτροπής αποτελούν «παράγοντα έλξης» για περισσότερους πρόσφυγες οι οποίοι επιχειρούν να προσεγγίσουν την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης