Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η Αριστερά δεν είναι παρένθεση – Θα υπάρξει ουσιαστική απομείωση του χρέους

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η Αριστερά δεν είναι παρένθεση – Θα υπάρξει ουσιαστική απομείωση του χρέους
Η χώρα έχει μια κυβέρνηση παραγωγής έργου τόνισε ο κ.Βούτσης
Την θέση ότι η Αριστερά απέδειξε ότι «δεν είναι παρένθεση» διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, υπογραμμίζοντας πως «η χώρα έχει μια κυβέρνηση παραγωγής έργου».
«Θα υπάρξει μία ουσιαστική απομείωση (του χρέους) ... πράγμα που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αναπτυξιακή και παραγωγική διαδικασία» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Πρακτορείο FM 104,9.
«Δεν ξεκινάμε μια κυβερνητική θητεία με το άγχος και τη μέγγενη της οικονομικής ασφυξίας, όπως ξεκινήσαμε την άλλη φορά.
Θυμηθείτε τι άγχος υπήρχε, τι προβληματισμός - πολύ μεγάλος - μπροστά στο άγνωστο που τέλειωνε στις 28 Φεβρουαρίου η χρηματοδότηση της χώρας από τη δίμηνη παράταση που είχε δοθεί.
Αυτό δεν υπάρχει τώρα, και άρα μπορεί άνετα ο Πρωθυπουργός να μιλάει για την τακτική αλλά και για την στρατηγική της χώρας.
Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως επίσης είναι σημαντικό το ότι υπάρχει δέσμευση στο πλαίσιο της συμφωνίας και εφόσον προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για το χρέος.
Νομίζω ότι επειδή είναι γενικό ζήτημα αυτό, δηλαδή δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, δεν θα αφεθεί να λυθεί σε σχέση με την Ελλάδα μόνο.
Νομίζω ότι θα υπάρξει μία ουσιαστική απομείωση, αρχής γενομένης από τη χώρα μας, πράγμα που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αναπτυξιακή και παραγωγική διαδικασία, διότι θα είναι μία σημαντική και απτή ελάφρυνση για τώρα αλλά και για τα επόμενα χρόνια, των υποχρεώσεων των ετησίων της χώρας μας.
Διότι από εκεί γίνεται η μεγάλη αφαίμαξη» υποστήριξε ο κ.Βούτσης, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχουν αρκετά μεγάλες προσδοκίες από το ταξίδι και τις επαφές Τσίπρα στις ΗΠΑ.
«Τελείωσε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.
Δηλαδή μας αντιμετώπιζαν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με την θετική, αρνητική καχυποψία όλοι οι κύκλοι ή και την αναδιοτέλεια, αν θέλετε, το ότι η υπόθεση της αριστερής διακυβέρνησης στην Ελλάδα θα ήταν θέμα λίγων μηνών.
Πλέον είναι υποχρεωμένοι να μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά αυτό το σήμα δόθηκε και χθες στη Νέα Υόρκη.
Ενώ μία κυβέρνηση μεσοπρόθεσμης θητείας και παραγωγής έργου αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι ένα πρώτο πλεονέκτημα πολύ σημαντικό που μπορεί και στον τομέα, που χθες έγινε ιδιαίτερη συζήτηση τον επενδυτικό δηλαδή, να έχει θετικά αποτελέσματα, όπως επίσης και στη συζήτηση για το χρέος, αλλά θα αποτολμούσα να πω και στη γενικότερη γεωστρατηγική θέση της χώρας που βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά σε δύο ζώνες που φλέγονται» υποστήριξε ο κ.Βούτσης, τονίζοντας αναφορικά με τις επενδύσεις, ότι «όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι ενόψει του Φλεβάρη, Μάρτη που θα εκπονηθεί και θα κατατεθεί το συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο, με τη συμφωνία να δοθούν τα πραγματικά κίνητρα τα μεσομακροπρόθεσμα, δηλαδή το φορολογικό σύστημα, το ζήτημα της ενέργειας, το ζήτημα της πιστωτικής ευχέρειας από τις τράπεζες και όλα αυτά τα οποία συγκροτούν ένα θετικό περιβάλλον για τις επενδύσεις».
«Σε κάθε περίπτωση όμως - και το τονίζουμε- αυτές οι επενδύσεις δεν μπορεί να είναι με βάση τις ευχές του ξεπουλήματος, όπως συζητιόνταν πριν από μερικά χρόνια, θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο πέραν των ιδιωτικών επενδύσεων και σε μεγάλες διαρθρωτικές συμφωνίες με διασφαλισμένο το δημόσιο συμφέρον, τα εργασιακά, το περιβάλλον, αλλά βεβαίως και το κίνητρο του επιχειρηματικού κέρδους είτε για τον ιδιώτη είτε για τα συμφέροντα των χωρών με τις οποίες θα συνάψουμε αυτές τις συμφωνίες.
Γενικά υπάρχει ένα θετικό κλίμα και θα ήθελα να το τονίσω αυτό» είπε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης