Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Στο επίκεντρο η αλλαγή του εκλογικού νόμου – Η Αριστερά έχει διαχρονικά δεσμευθεί για το ζήτημα

Βούτσης: Στο επίκεντρο η αλλαγή του εκλογικού νόμου – Η Αριστερά έχει διαχρονικά δεσμευθεί για το ζήτημα
Τι αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος
Στο επίκεντρο της συζήτησης της νέας Βουλής θα τεθεί "η αλλαγή του εκλογικού νόμου ως ένα από τα σοβαρά ζητήματα για τα οποία, μάλιστα, η Αριστερά έχει διαχρονικά δεσμευθεί", όπως ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρός της και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News", για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, σημειώνει ως σημαντική την καθ’ αυτή λειτουργία της Ολομέλειας, προσθέτοντας ότι "τα συνταγματικά ζητήματα, με κυριότερα αυτά που αφορούν στην ευθύνη των υπουργών, προφανώς θα μπουν στο κέντρο της συζήτησης".
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, "αυτή η Βουλή δεν μπορεί παρά να είναι και προπομπός της επόμενης ως αναθεωρητικής Βουλής".
Σχετικά με τις αλλαγές στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ο κ. Βούτσης αναφέρει πως "θα αποτελούν αντικείμενο και απόφαση των αρμόδιων συλλογικών οργάνων", ενώ σε ερώτηση για τη στάση της απερχόμενης προέδρου της Βουλής, απαντά "δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις και ακραίες, οριακές συγκρούσεις που παράγουν διχασμό στο δημόσιο βίο".
Για τα προνόμια των βουλευτών, ο υποψήφιος πρόεδρος σημειώνει ότι "με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο περαιτέρω ρυθμίσεων που αφορούν στο φορολογικό καθεστώς για τις απολαβές των βουλευτών".
Σχετικά με τις Εξεταστικές Επιτροπές, ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει ως πολύ εξαιρετικά πιθανή την ανανέωση της εντολής "για τις γερμανικές αποζημιώσεις, που υπήρχε ομόφωνη κατεύθυνση, όπως και για τα θέματα που αφορούν σε Εξεταστικές Επιτροπές για σκάνδαλα ή για το μνημόνιο".
Τέλος, για τη λειτουργία της δημοκρατίας, σημειώνει πως  "η επιλογή της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ δίνει θετικό πρόσημο για την υπεράσπισή της", κάνοντας ακόμη λόγο και για "απόλυτα αποτυχημένη "θεραπεία" που επελέγη δια των μνημονίων".
Χαρακτηρίζει δε, ως "ανόητο" το "να ακούγονται εκφράσεις για χούντες, προτεκτοράτα και ανυπαρξία δημοκρατίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης