Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Καμμένος: Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δρομολογεί την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των μόνιμων υπαξιωματικών

Π. Καμμένος: Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δρομολογεί την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των μόνιμων υπαξιωματικών
Παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων ανδριάντα Μονίμου Υπαξιωματικού
Στην τελετή αποκαλυπτηρίων ανδριάντα Μονίμου Υπαξιωματικού, που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Ελληνικού Στρατού στο Γουδί, παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.
Σε χαιρετισμό του ο κ. Καμμένος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το Υπουργείο αντιλαμβανόμενο τον πολύπλευρο ρόλο του υπαξιωματικού προσανατολίζεται αφενός στην καθιέρωση της τριετούς διάρκειας σπουδών και την εμπέδωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο των ΑΣΕΙ και αφετέρου στην αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της παιδαγωγικής επιστήμης.
«Θα συνεχίσουμε επίσης τις δράσεις που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη θητεία μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης, να επαναφέρουμε το βιοτικό επίπεδο, να ενισχύσουμε την αξιοκρατία και να αποκρυσταλλώσουμε τη διαφάνεια.
Σε αυτό το πλαίσιο είδατε την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου που είναι μόνο μια μικρή αρχή, τόνισε ο υπουργός.
Μάλιστα, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ενώσεως, αλλά και από τους άλλους Προέδρους των Ενώσεων, όπως επίσης και από τα εν ενεργεία στελέχη, να ξεκινήσουν έναν διάλογο στο πλαίσιο της νέας αναδιάταξης των δομών των Ενόπλων μας Δυνάμεων «για να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τη διεθνή εμπειρία που υπάρχει και στο θέμα των υπαξιωματικών.
Αν, δηλαδή, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για ένα αμερικανικό μοντέλο, με τη δυνατότητα εξέλιξης των υπαξιωματικών σε μία δική τους ξεχωριστή επετηρίδα, όπου θα φθάνουν πλέον στο βαθμό του Στρατηγού».
Σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων.
Περιβαλλόμαστε από αστάθεια και δυνάμεις που μας επιβουλεύονται.
Γι' αυτό οφείλουμε να έχουμε υψηλό μαχητικό φρόνημα και ισχυρό στρατό.
Γι' αυτό οφείλουμε να διατηρήσουμε μια στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας, αλλά και της διεθνούς ειρήνης».
Και κατέληξε λέγοντας «τιμούμε σήμερα τον Έλληνα Υπαξιωματικό.
Γιατί όπως λέει ο ποιητής «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» και οι Έλληνες Υπαξιωματικοί έχουν αποδείξει μέσα από τις αιματηρές μάχες και τους ένδοξους αγώνες που έχει δώσει ο Ελληνικός Στρατός, πως διαθέτουν περίσσεια και από τα δύο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης