Τελευταία Νέα
Διεθνή

R. Castro (πρόεδρος Κούβας): Ζήτησε την άρση του αμερικανικού οικονομικού εμπάργκο

R. Castro (πρόεδρος Κούβας): Ζήτησε την άρση του αμερικανικού οικονομικού εμπάργκο
"Bλάπτει τα συμφέροντα των Αμερικανών πολιτών και των επιχειρήσεων"
Την άρση του αμερικανικού οικονομικού εμπάργκο που πλήττει τη χώρα του εδώ και πάνω από 50 χρόνια, ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος της Κούβας, Raul Castro, με την ευκαιρία της πρώτης ομιλίας του στον ΟΗΕ.
Όπως ο ίδιος σημείωσε στη Γενική Συνέλευση,  το εμπάργκο "είναι το κύριο εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας", ενώ η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσινγκτον τον Ιούλιο είναι ασφαλώς "μια σημαντική πρόοδος η οποία υποστηρίχθηκε ευρύτατα από τη διεθνή κοινότητα".
Και συνέχισε λέγοντας πως "εντούτοις το οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό εμπάργκο εναντίον της Κούβας συνεχίζεται εδώ και πάνω από μισό αιώνα, προκαλώντας ζημιές και στερήσεις στον κουβανικό λαό".
Ακόμη, υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο τα 193 μέλη της Συνέλευσης ζητούν με συντριπτική πλειοψηφία την άρση του εμπάργκο με μια μη υποχρεωτικού χαρακτήρα απόφασή τους, την οποία η Ουάσινγκτον επιλέγει κάθε φορά να αγνοεί.
Κατά τον ίδιο, το εμπάργκο "συνεχίζει να βλάπτει τα συμφέροντα των Αμερικανών πολιτών και των αμερικανικών επιχειρήσεων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης