Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δρίτσας για Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Η ναυτιλία να παραμείνει σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας

Δρίτσας για Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Η ναυτιλία να παραμείνει σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας
«Να αναλάβουμε όλοι δράση, ώστε να παραμείνουμε πρωτοπόροι στον τομέα της ναυτιλίας», υπογραμμίζει ο υπουργός Ναυτιλίας
Το δικό του αισιόδοξο μήνυμα απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2015.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Δρίτσας εξαίρει την ελληνική ναυτιλία και τους ναυτικούς της χώρας, ενώ τονίζει την ανάγκη «διατήρησης των παραδοσιακών ναυτικών αξιών και της τεχνογνωσίας των ναυτικών μας, ώστε η ναυτιλία να παραμείνει ένας εκ των σημαντικότερων μοχλών ανάπτυξης της χώρας και να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη εξόδου από τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες».
Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα του υπουργού, κ. Δρίτσα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2015, που είναι αφιερωμένη στη Ναυτική Παιδεία και Εκπαίδευση:

«Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας 2015, εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Ελληνικής Κυβέρνησης, δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω μήνυμα σε κάθε Έλληνα ναυτικό, σε κάθε μέλος της ευρύτερης Ελληνικής Ναυτιλιακής οικογένειας.
Ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι αφιερωμένος στη Ναυτική Παιδεία και Εκπαίδευση, έννοιες που είναι εξαιρετικά επίκαιρες, αν αναλογισθεί κάποιος τις ανάγκες και τις σύγχρονες απαιτήσεις για την ανάδειξη του ναυτικού επαγγέλματος και την προσέλκυση των νέων στη ναυτιλία, διασφαλίζοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, εντός του οποίου καθένας μας θα πρέπει να έχει την απρόσκοπτη δυνατότητα συμμετοχής και δημιουργίας.
Η ελληνική ναυτιλία, η οποία έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της χώρας μας, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο, υποστηρίζεται θεμελιωδώς από την παρεχόμενη στην χώρα μας ναυτική εκπαίδευση.
Επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα σημαίνει επένδυση στην παιδεία.
Η ισχυρή ναυτική και ναυτιλιακή τεχνογνωσία των ανθρώπων της ναυτιλίας απαιτεί επενδύσεις στη ναυτική παιδεία και εκπαίδευση, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Η αφοσίωση και εμμονή για ποιοτική και διαρκώς αναβαθμιζόμενη δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις, τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα αποτελεί ύψιστο στόχο όλων μας, δεδομένου ότι, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας παρατηρείται έντονη μεταστροφή των νέων προς το ναυτικό επάγγελμα, ενώ παγκοσμίως η ανάγκη για περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους ναυτικούς, έχει αυξηθεί.
Η δέσμευση για τη διασφάλιση της διαρκούς παρεχόμενης ποιοτικής εκπαίδευσης αντανακλάται εμπράκτως στην υιοθέτηση και εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά το πρότυπο Ε.Ν. ISO 9001:2008, σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο στο σύνολο του συστήματος της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, κατοχυρώνοντας μας έναντι των ενωσιακών απαιτήσεων και των διεθνών προκλήσεων.
Στόχος όλων, πρέπει να είναι η διατήρηση των παραδοσιακών ναυτικών αξιών και της τεχνογνωσίας των ναυτικών μας, ώστε η ναυτιλία να παραμείνει ένας εκ των σημαντικότερων μοχλών ανάπτυξης της χώρας και να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη εξόδου από τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Είναι χρέος μας να αναλάβουμε όλοι δράση, ώστε να παραμείνουμε πρωτοπόροι στον τομέα της ναυτιλίας και να μεριμνήσουμε ώστε η ναυτική εκπαίδευση να αναβαθμίζεται συνεχώς, προκειμένου ικανά και εξειδικευμένα στελέχη να διασφαλίσουν την ηγετική θέση που η ελληνική ναυτιλία κατέχει στην παγκόσμια ναυτιλία.
Με αυτές τις σκέψεις, σας καλώ να γιορτάσουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας με αισιοδοξία για το μέλλον, χαράζοντας μια νέα πορεία για τον Έλληνα ναυτικό και την ελληνική ναυτιλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης