Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Unicredit: Σταθερή η νέα συγκυβέρνηση της Ελλάδας - Διαλυμένος ο κοινωνικός ιστός της χώρας

Unicredit: Σταθερή η νέα συγκυβέρνηση της Ελλάδας - Διαλυμένος ο κοινωνικός ιστός της χώρας
"Όσο πιο μικρή είναι η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, τόσο πιο σταθερή θα μπορεί να χαρακτηριστεί"
Την αισιοδοξία τους για την αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα εκφράζουν οι αναλυτές της Unicredit, επιχειρώντας να σκιαγραφήσουν την επόμενη μέρα της χώρας, μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
Κόντρα σε όλους εκείνους - συμπεριλαμβανομένων και των δανειστών - που τάχθηκαν υπέρ του σχηματισμού ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, η Unicredit υποδέχεται θετικά τον σχηματισμό μιας δικομματικής - εκ νέου κυβέρνησης - με εταίρους τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
"Όσο πιο μικρή είναι η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, τόσο πιο σταθερή θα μπορεί να χαρακτηριστεί", σχολιάζει ο Marco Valli, στρατηγικός αναλυτής της Unicredit.
Σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, ο Valli αναγνωρίζει πως το 80% των ψήφων του ελληνικού λαού οδηγήθηκε σε μνημονιακά κόμματα.
Σε ό,τι αφορά τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ο αναλυτής της Unicredit προειδοποιεί πως πρέπει άμεσα να ληφθεί δράση με στόχο την ανασύνθεση του διαλυμένου κοινωνικού ιστού της χώρας.
Στο μέτωπο του χρέους, ο Valli, αποτιμώντας τις διαθέσεις των δανειστών, επισημαίνει πως η αναδιάρθρωση θα έρθει γρήγορα, ωστόσο δεν θα αφορά στην επιβολή haircut στην ονομαστική του αξία.
"Το θέμα του χρέους είναι αυτό που θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα τους προσεχείς μήνες, αλλά σίγουρα οι πιθανότητες θα είναι θετικές για τη χώρα, ακόμη κι αν δεν υπάρξει haircut", σχολιάζει.
Την πεποίθηση πως η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του νέου μνημονίου εξέφρασε πριν από μερικές ώρες και ο Erik Nielsen, επίσης αναλυτής της UniCredit.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να κινηθεί βάσει των όσων ορίζει η νέα συμφωνία, τουλάχιστον για μερικούς μήνες", προβλέπει ο Erik Nielsen.
Για τον λόγο αυτό, σπεύδει να χαρακτηρίσει ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης