Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Η επανεκλογή του Αλ. Τσίπρα δείχνει ότι οι ψηφοφόροι θέλουν την πλάνη

Die Welt: Η επανεκλογή του Αλ. Τσίπρα δείχνει ότι οι ψηφοφόροι θέλουν την πλάνη
«Οι ψηφοφόροι θέλουν την πλάνη, διαφορετικά δεν μπορούν να αντέξουν τη διάσταση της καταστροφής», εκτιμά η γερμανική εφημερίδα 
Μια προσπάθεια να ανιχνεύσει τη λογική διαδρομή των ψηφοφόρων στις ελληνικές εκλογές, επιχειρεί δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σε σημερινό δημοσίευμα.
Ειδικότερα, επιχειρεί να εξηγήσει την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα, στη θέση του πρωθυπουργού.
Όπως επισημαίνει, «ο έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του τον Ιανουάριο τον ουρανό με τ' άστρα και από τη σκοπιά των ψηφοφόρων του πέτυχε σε σχεδόν όλα τα κεντρικά θέματα το αντίθετο».
Αναλυτικότερα, παρατηρεί πως οι Έλληνες του είχαν δώσει την ψήφο τους για να πετάξει την τρόικα έξω από τη χώρα, να σταματήσει τη λιτότητα και να βγάλει τον λαό από την εξαθλίωση, αλλά δεν πέτυχε τίποτα από όλα αυτά.
«Το εκπληκτικό», συνεχίζει το δημοσίευμα, «είναι ότι οι Έλληνες δεν καταλογίζουν τίποτα από αυτά στον πρωθυπουργό τους, παρ' όλο που φέρει ξεκάθαρα την ευθύνη».
«Πώς γίνεται ένας λαός που βρίσκεται στον έκτο χρόνο της κρίσης να παραπλανάται ενώ βλέπει την αλήθεια;», διερωτάται για να καταλήξει πως «η νέα εντολή για τον Τσίπρα επιτρέπει μόνο ένα συμπέρασμα: οι ψηφοφόροι θέλουν την πλάνη, διαφορετικά δεν μπορούν να αντέξουν τη διάσταση της καταστροφής».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης