Τελευταία Νέα
Πολιτική

El Mundo: Οι Έλληνες επέλεξαν τον Τσίπρα να εφαρμόσει το πρόγραμμα που απέρριψε τον Ιανουάριο

El Mundo: Οι Έλληνες επέλεξαν τον Τσίπρα να εφαρμόσει το πρόγραμμα που απέρριψε τον Ιανουάριο
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει την προσωπική σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα
Στην επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία της χώρας, παρά τη στροφή κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών διακυβέρνησης της Ελλάδας, όταν προηγουμένως ευαγγελιζόταν μια ιστορική αλλαγή για τη χώρα, αναφέρεται η ισπανική εφημερίδα «El Mundo» σε άρθρο της με τίτλο «Οι Έλληνες επέλεξαν τον Τσίπρα να εφαρμόσει το πρόγραμμα που απέρριψε τον Ιανουάριο».
Αυτή η μετατροπή δεν εμπόδισε τον Τσίπρα να αναλάβει εκ νέου την πρωθυπουργία της χώρας, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει την προσωπική σφραγίδα του Τσίπρα, επιτυγχάνοντας ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό του Ιανουαρίου.
Αυτή τη φορά, όμως, επισημαίνεται, η κοινοβουλευτική του ομάδα είναι πιο ομοιογενής, μετά την αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία του κόμματος Λαϊκή Ενότητα, το οποίο δεν κατάφερε να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, επικεντρωμένη στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να εγκαταλείψει την ύφεση.
Η κατάσταση της χώρας εξακολουθεί να είναι εύθραυστη, καθώς εκτιμάται ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί 2% το 2015, ενώ η ανεργία αυξήθηκε στο 25%.
Στα άξια προς επισήμανση, η ισπανική εφημερίδα αναφέρει το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή καθίσταται τρίτη πολιτική δύναμη, λαμβάνοντας το 7% και 18 έδρες, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζει πολύ ανησυχητικό.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης