Τελευταία Νέα
Πολιτική

El Mundo: Σαφής νικητής των εκλογών ο Τσίπρας – Σε ιστορικό υψηλό η αποχή

El Mundo: Σαφής νικητής των εκλογών ο Τσίπρας – Σε ιστορικό υψηλό η αποχή
Αν και η νίκη του Τσίπρα είναι καθοριστική, έχει μια… πικρή γεύση, καθώς το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατώτερο των εκλογών του Ιανουαρίου
Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε να λάβει μια ακόμη δόση οξυγόνο. Με αυτή τη φράση η ισπανική εφημερίδα «El Mundo» αναφέρεται στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να αναδειχθεί σαφής νικητής στις εκλογές, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων ήταν τα ιστορικά υψηλά που έφθασε η αποχή.
Ωστόσο, επισημαίνεται, παρά το γεγονός ότι η νίκη του Τσίπρα είναι καθοριστική, δεν παύει να έχει πικρή γεύση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επαναλάβει το αποτέλεσμα που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά και να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που τον υποχρεώνει να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί εκ νέου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα εθνικιστικό κόμμα της Δεξιάς.
Η συνεργασία αυτή θα τους δώσει ισχυρή και στερεή απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς μαζί συγκεντρώνουν 155 από τις 300 έδρες του ελληνικού κοινοβουλίου.
Η «El Mundo» σημειώνει τα ιστορικά χαμηλά της συμμετοχής στις εκλογές, καθώς μόνον το 51,75% των Ελλήνων προσήλθε στις κάλπες, ένα στοιχείο που μιλάει από μόνο του για την κόπωση και την απόγνωση των Ελλήνων, πολλοί εκ των οποίων θεωρούν ότι δεν υπάρχει διαφορά στο ποιος θα κυβερνήσει τη χώρας, καθώς το πρόγραμμα είναι πιο γραμμένο και ονομάζεται λιτότητα.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Τσίπρας μπορεί να είναι ικανοποιημένος, καθώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πολλές δημοσκοπήσεις μόλις που του έδιναν την νίκη.
Πάντως, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επιτύχει τα ποσοστά του Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί από τότε μέχρι και τις χθεσινές εκλογές, ο Τσίπρας έχει λόγους να αισθάνεται υπερήφανος.
«Ο νεαρός Αλέξης πέτυχε να λάβει μια διευρυμένη υποστήριξη για κάποιος που ήταν ο μεγάλος σημαιοφόρος ενάντια στη λιτότητα και ο οποίος τελικά αναγκάστηκε να πιει το πικρό ποτήρι να είναι εκείνος που θα υπογράψει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, που από τον επόμενο μήνα θα επιφέρει νέες και σκληρές θυσίες στους έλληνες πολίτες», αναφέρει η εφημερίδα.
Το κλειδί για τη νίκη του Τσίπρα εξηγείται, όχι μόνο από το χάρισμα που έχει, αλλά και από την αδυναμία των αντιπάλων του.
Οι έλληνες ψηφοφόροι προτίμησαν να τον εμπιστευτούν, διότι δεν παύει να αντιπροσωπεύει το νέο σε ένα στάσιμο πολιτικό σύστημα που είναι γνωστό για την εσωτερική διαφθορά.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης