Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Τα χαμηλά επιτόκια θα δώσουν στην Ελλάδα μια καλή ευκαιρία να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο

Regling (ESM): Τα χαμηλά επιτόκια θα δώσουν στην Ελλάδα μια καλή ευκαιρία να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο
Η εφαρμογή του Μνημονίου θα είναι πολύ επώδυνη για τον λαό, όμως η χώρα παίρνει ουσιαστικά ανταλλάγματα από την Ευρώπη, ισχυρίστηκε ο Regling
Την εκτίμηση ότι αν υπάρξει μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των επιτοκίων του χρέους της Ελλάδας θα μπορέσει αυτό να καταστεί βιώσιμο διατύπωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο περιοδικό Berlingske Business, σημείωσε πως τα χαμηλά επιτόκια θα δώσουν μια καλή ευκαιρία στην Ελλάδα να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο.
Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά, επεσήμανε πως η Ελλάδα είχε πλεόνασμα το 2014, ενώ φέτος αναμένεται μικρό έλλειμμα στον προϋπολογισμό, καθώς ορισμένες μεταρρυθμίσεις αναβλήθηκαν και, ως απόρροια, η οικονομία δεν εξελίχθηκε θετικά.
Ωστόσο, πρόσθεσε στη συνέχεια, αν ακολουθήσουν τη συμφωνία που υπογράψαμε, σύντομα θα έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.
«Η εφαρμογή Μνημονίων είναι πολύ επώδυνη για τον λαό, αν για παράδειγμα οι συντάξεις μειωθούν κατά 30-40%», παραδέχτηκε ο Regling, προσθέτοντας, όμως, ότι η χώρα, που εφαρμόζει το Μνημόνιο, παίρνει ουσιαστικά ανταλλάγματα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης