Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτη συνάντηση Θάνου – Αβραμόπουλου λόγω της Συνόδου για το μεταναστευτικό στις 23/9

Έκτακτη συνάντηση Θάνου – Αβραμόπουλου λόγω της Συνόδου για το μεταναστευτικό στις 23/9
Διατέθηκε ήδη ένα μέρος των 33 εκ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και από Δευτέρα θα εκταμιευτεί και το υπόλοιπο ποσό
Την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23/9 περιμένουν και στην κυβέρνηση και υπό αυτό το πρίσμα η Βασιλική Θάνου συναντήθηκε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για να ενημερωθεί με λεπτομέρειες.
«Η Ελλάδα είναι ακόμα υπό πίεση, συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές» παρατήρησε ο Έλληνας επίτροπος για τη μετανάστευση και στάθηκε στην ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση.
«Η Ευρώπη –αυτό επεσήμανα προηγουμένως και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- είναι στο πλευρό της Ελλάδας και με οικονομική στήριξη και με μέσα, ανθρώπους, με τεχνογνωσία, έτσι ώστε η διαχείριση να γίνεται πιο αποτελεσματικά.
Στις άλλες χώρες τα πράγματα είναι επίσης δύσκολα.
Είναι σε εξέλιξη μια περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή, χθες ήμουν στην Ουγγαρία, προηγουμένως στη Γερμανία και πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις.
Το πρόβλημα αυτό έχει πάρει πλέον διαστάσεις πέραν της Ευρώπης, παγκόσμιες, και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.
Και ο ΟΗΕ είναι και αυτός παρών, είχαμε συνεργασία μαζί τους, έτσι ώστε η ανθρωπιστική πλευρά να αντιμετωπιστεί με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο για αυτούς τους δύσμοιρους ανθρώπους, αλλά και από την άλλη πλευρά να δημιουργηθούν και οι συνθήκες έτσι ώστε όλα αυτά να γίνουν κατά τρόπο οργανωμένο και συστηματικό».
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ανέφερε από την πλευρά της ότι έχει δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να ενημερωθεί άμεσα η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
«Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές: Ότι είναι ζήτημα ευρωπαϊκό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται από ένα και μόνον κράτος.
Κάνει μεγάλες προσπάθειες η κυβέρνησή μας. Θεωρούμε ότι είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή η εισροή, χωρίς βεβαίως αυτό να μειώνει την ένταση και την οξύτητα του προβλήματος.
Στην κυβέρνησή μας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που ανακοινώθηκε για την επόμενη Τετάρτη, συλλέγουμε όλο το απαραίτητο υλικό και τα στοιχεία ώστε να μπορέσουμε να τα παραδώσουμε, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής, στον επόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Στη Σύνοδο αυτή θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μια λύση, δεδομένου ότι, όπως και εσείς διαπιστώνετε, το ζήτημα πλέον έχει καταστεί ιδιαίτερα οξύ και έχει διευρυνθεί στους κόλπους όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον της Ελλάδος ή της Ιταλίας».
Παίρνοντας και πάλι τον λόγο ο Αβραμόπουλος είπε στην Θάνου ότι «διιατίθενται τα πρώτα ποσά των 33 εκατομμυρίων ευρώ από την Δευτέρα και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να στηριχτεί σε αυτήν την δύσκολη στιγμή η χώρα για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης