Μεϊμαράκης σε Αβραμόπουλο: Είσαι ένα ελληνικό κεφάλαιο στην Ευρώπη

Μεϊμαράκης σε Αβραμόπουλο: Είσαι ένα ελληνικό κεφάλαιο στην Ευρώπη
Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την ΕΕ σε μία πορεία σταθερότητας, συνεργασίας, συνεννόησης και σύνθεσης
Σε ανταλλαγή φιλοφρονήσεων εξελίχθηκε η συνάντηση που είχαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας αφού ευχήθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ καλή επιτυχία στις εκλογές, του είπε ότι «δεν σου κρύβω ότι περνώντας το κατώφλι αισθάνθηκα μια συγκίνηση, γύρισα πάλι στα παλιά μου λημέρια, δίπλα από το γραφείο μου και είναι χαρά μου που για μια ακόμη φορά, συναντιόμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή και για τον τόπο, αλλά και για την Ευρώπη».
Ο Αβραμόπουλος εξήρε και την προσπάθεια του Μεϊμαράκη για το μεταναστευτικό, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση.
«Γνωρίζω το ενδιαφέρον, όλον αυτό τον καιρό που έχεις δείξει, ιδιαίτερα για τα ευρωπαϊκά θέματα και για το μείζον θέμα της μετανάστευσης.
Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα βρει την Ελλάδα σε μια καλύτερη θέση και εύχομαι πραγματικά, Βαγγέλη, να κυριαρχήσει η σύνεση, η Εθνική ευθύνη και να πραγματοποιηθεί αυτό που τουλάχιστον εγώ διαχρονικά και σταθερά πάντα υποστήριζα, ότι αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν την ξεπερνά κανείς από μόνος του.
Χρειάζεται Εθνική συνεννόηση και συνεργασία και ιδιαίτερα θα ήθελα να σημειώσω ότι παρακολουθώντας, όσο μπορώ και εγώ, την προεκλογική περίοδο ξέρω ότι ήταν η σημαία που είχες σηκώσει ψηλά».
Ο Μεϊμαράκης εκθείασε από την πλευρά του τον αποφασιστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Αβραμόπουλος προβάλλοντας τις θέσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Θεωρώ ότι είσαι ένα κεφάλαιο στην Ευρώπη, ελληνικό κεφάλαιο, το οποίο εγώ προσωπικά θέλω, όσο μπορώ περισσότερο, να συνεννοηθώ, να συνεργαστώ.
Και γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω, μη το θίξω τώρα στην προεκλογική περίοδο που περνάμε και που όλοι αισθάνονται ότι υπάρχει μια καχυποψία σε αυτό.
Γι’ αυτό θέλω να βεβαιώσω ότι σήμερα βλέπω τον Επίτροπο, αλλά ταυτόχρονα βλέπω και το φίλο Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο έχουμε κοινή πορεία και πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές την Κυριακή, θα μπορέσει να συνεργαστεί μαζί σου και με το κολλέγιο Επιτρόπων και με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια πορεία σταθερότητας, συνεργασίας, συνεννόησης και σύνθεσης.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση που είχα για τα συγκεκριμένα και σοβαρά ζητήματα.
Πιστεύω ότι εκτελείς το ρόλο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ως Ευρωπαίος, και πιστεύω ότι έχεις προσφέρει σημαντική βοήθεια στη χώρα μας σε ένα πολύ κρίσιμο πρόβλημα, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS