Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Ο κίνδυνος για την Καταλονία δεν είναι η ανεξαρτησία, αλλά μια κυβέρνηση τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Ο κίνδυνος για την Καταλονία δεν είναι η ανεξαρτησία, αλλά μια κυβέρνηση τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Χαρακτήρισε αδύνατη την αποχώρηση της Καταλονίας από την Ισπανία, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε την ταυτόχρονη αποχώρησή της από την Ε.Ε.
Ο κίνδυνος για την Καταλονία δεν είναι η ανεξαρτησία, αλλά το να έχει μια κυβέρνηση σαν αυτή του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα, με το συνεπακόλουθο πλήγμα τόσο για την καταλανική οικονομία όσο και την ισπανική, ανέφερε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, στους «Financial Times» εν όψει των εκλογών στην Καταλονία στις 27 Σεπτεμβρίου.
«Το μήνυμά μου προς τους επενδυτές είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανεξαρτησία και ότι ο πραγματικός κίνδυνος για την Καταλονία δεν είναι η ανεξαρτησία», σημείωσε ο Guindos και πρόσθεσε ότι «ο κίνδυνος είναι να αποκτήσει μια κυβέρνηση τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που θα αυξήσει τους φόρους και δεν θα είναι ελκυστική για επενδύσεις».
Ο De Guindos εκτιμά ότι είναι αδύνατη μια αποχώρηση της Καταλονίας από την Ισπανία και επιμένει ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα σήμαινε την ταυτόχρονη αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης