Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Tην έξοδό της από το Χρηματιστήριο σχεδιάζει η Intralot - Tα σχέδια του Ομίλου για την επόμενη μέρα

tags :
Tην έξοδό της από το Χρηματιστήριο σχεδιάζει η Intralot - Tα σχέδια του Ομίλου για την επόμενη μέρα
Σύμφωνα με πληροφορίες οι σκέψεις υπάρχουν εδώ και καιρό λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα
Την έξοδό της από το ελληνικό χρηματιστήριο σχεδιάζει η Intralot, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν αρκετές εισηγμένες τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκέψεις υπάρχουν εδώ και καιρό λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Αυτό άλλωστε άφησε να εννοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot κ. Αντώνης Κεραστάρης μιλώντας πριν από περίπου μία εβδομάδα στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη του Bloomberg TV.
Όπως ανέφερε ο κ. Κεραστάρης, μπορεί να είμαστε "εισηγμένοι στην Ελλάδα για πολύ καιρό, όμως βλέπουμε σταδιακά με τον καιρό ότι η παραμονή στην ελληνική κεφαλαιαγορά δεν έχει τα οφέλη του παρελθόντος".
Οι σκέψεις για έξοδο της Intralot από το Xρηματιστήριο Aθηνών έρχονται στο προσκήνιο λίγο καιρό μετά την πρόταση που είχε καταθέσει την περασμένη άνοιξη ο πρόεδρος της Ιntralot, Σωκράτης Κόκκαλης, για τη δημιουργία εθνικής λοταρίας, πρόταση η οποία μέχρι σήμερα δεν συνάντησε ευήκοα αυτιά.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κόκκαλης στην εισηγησή του πρότεινε είτε το δημόσιο να έχει το 100% της λοταρίας, είτε να συνεργαστεί με ιδιώτες.
Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε πως μέσω της νέας λοταρίας, το δημόσιο μπορεί να εξασφαλίσει 500 έως 600 εκατ. ευρώ ετησίως.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο Όμιλος της Ιntralot εμφάνισε ζημιές ύψους 31 εκατ. ευρώ.
Πτωτικά κινήθηκαν και τα λειτουργικά κέρδη, στα 87,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας κάμψη 2,6% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Εξαίρεση στην αρνητική εικόνα των αποτελεσμάτων αποτέλεσαν οι πωλήσεις, οι οποίες στο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 5,9% και ανήλθαν στα 958,7 εκατ. ευρώ από 905,5 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά στις λειτουργικές ταμειακές ροές, μειώθηκαν στα 8 εκατ. ευρώ από 31 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2014, επηρεασμένες από αρνητικό κεφάλαιο κίνησης ύψους 30,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός στις 30 Ιουνίου 2015 αυξήθηκε σε σύγκριση με τις 31 Δεκεμβρίου 2014, καθώς ανήλθε σε 416,1 εκατ. ευρώ από 381,4 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης