Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης στη FAZ: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει – Χρειαζόμαστε κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση

Μεϊμαράκης στη FAZ:  Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει – Χρειαζόμαστε κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση
«Δεν επιδιώκουμε να πάμε μαζί με ένα κόμμα το οποίο εξαπάτησε τους ίδιους τους ψηφοφόρους του και έβαλε σε κίνδυνο τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας»
«Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει» προειδοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ).
Ο κίνδυνος, επισημαίνει, θα επανέλθει, αν η Ελλάδα βρεθεί μετά τις εκλογές εκ νέου σε κατάσταση ανασφάλειας.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ως πρωθυπουργός, θα προσεγγίσει τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα θέτοντας ως μοναδικό όρο για την συνεργασία τους, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
«Εν όψει της περιπλοκότητας του έργου που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων είναι μια από τις προτεραιότητές μας» επισήμανε προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα και το εξωτερικό να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα φέρει στη χώρα πίσω την πολιτική σταθερότητα.
Μάλιστα, προειδοποιεί ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, ανά πάσα στιγμή ορισμένοι βουλευτές του ενδέχεται να καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, επαναφέροντας τον κίνδυνο του Grexit.
H N.Δ., διαβεβαιώνει ο κ. Μεϊμαράκης, θα διασφαλίσει την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές και θα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταγγέλλει ότι είπε επανειλημμένα ψέματα στον ελληνικό λαό, καθώς εδώ και επτά μήνες αλλάζει τη ρητορική του, ώστε να αντιστοιχεί στην πολιτική του κόμματός του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει, αποδείχθηκε ακόμη και απέναντι στους ψηφοφόρους του αναξιόπιστος, επισημαίνοντας ότι «αυτός είναι και ο λόγος που διασπάστηκε».
«Δεν επιδιώκουμε να πάμε μαζί με ένα κόμμα το οποίο εξαπάτησε τους ίδιους τους ψηφοφόρους του και έβαλε σε κίνδυνο τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας» καθιστά σαφές.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προσφύγων, ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι «οι κανόνες της Συμφωνίας του Δουβλίνου δεν είναι ικανοί για να αντιμετωπίσουν τα σημερινά κύματα προσφύγων» και προσθέτει ότι είναι απαραίτητο «να αντικαταστήσουμε αυτούς τους κανόνες με καινούριους, οι οποίοι θα ενσωματώνουν τους πρόσφυγες αποτελεσματικά στις κοινωνίες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης