Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Χωρίς συνεννοήσεις και συνεργασίες η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά

Μεϊμαράκης: Χωρίς συνεννοήσεις και συνεργασίες η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά
«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε περισσότερα απ’ ό,τι ο Τσίπρας για το μεταναστευτικό»
Στο πισωγύρισμα της Ελλάδας λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εστίασε για άλλη μία φορά την επιχειρηματολογία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Ο κ. Τσίπρας είπε πολλά ψέματα τον Γενάρη, το Γενάρη του ’15 η χώρα ήταν με πλεονάσματα, με μια προοπτική ανάπτυξης και τώρα είναι με ύφεση, είναι με ελλείμματα, είναι με ανεργία, έφυγαν επενδύσεις, τις έδιωξε ο κ. Τσίπρας» ανέφερε ο αρχηγός της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Euronews και ζήτησε από τους πολίτες να προβληματιστούν πριν πάνε να ψηφίσουν.
«Οι Έλληνες είχαν να συγκρίνουν τον Γενάρη του ’15 τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας και πλανήθηκαν, ενώ τώρα συγκρίνουν εκείνες τις υποσχέσεις με τα πεπραγμένα.
Όλα στη ζωή τους έχουν χειροτερέψει, ενώ το Γενάρη ήταν σαφώς καλύτερα και αυτό έχει επηρεάσει πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες».
Ο Μεϊμαράκης επανέλαβε και την πάγια θέση του για συνεργασίες, αλλά και ότι την άποψή του ότι αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ η κατάσταση θα είχε εξελιχθεί καλύτερα.
«Η αλήθεια είναι ότι καταλάβαμε τα τελευταία χρόνια πως χωρίς συνεννοήσεις και συνεργασίες η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά, όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά
Εμείς κατ’ αρχήν ψηφίσαμε την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη.
Γιατί γνωρίζουμε πόσο καταστροφικό είναι να φύγει η χώρα από την Ευρώπη.
Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη μας βοηθά, έχουμε τις επιδοτήσεις που παίρνουμε για τα αγροτικά προϊόντα και όχι μόνο, έχουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, έχουμε τους πόρους αλληλεγγύης, έχουμε το πακέτο Juncker, έχουμε τραπεζική βοήθεια.
Όλα αυτά η χώρα θα τα έχανε αν δεν είχε την συμφωνία με την Ευρώπη.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση Τσίπρα παρουσιάστηκε χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα -όπως αυτό καταγράφεται σήμερα- και σε πάρα πολλά ζητήματα -όπως μου είπαν οι Ευρωπαίοι- όταν τους αναπτύσσαμε τα δικά μας επιχειρήματα ότι αυτά δεν αναφέρθηκαν.
Ας πούμε για παράδειγμα το θέμα των αγροτών. Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι μας το είπαν όταν τους εξηγήσαμε.
Όταν τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορεί να φορολογηθεί 100% προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο, μας είπαν ότι αυτά ουδέποτε ελέχθησαν από τους Έλληνες υπουργούς.
Άρα, ήταν ελλιπής η ενημέρωση που είχαν οι Έλληνες υπουργοί και έτσι την μετέφεραν οπότε και ελήφθησαν λάθος αποφάσεις.
Eμείς είχαμε καταφέρει σιγά, σιγά η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα.
Αν δεν υπήρχαν οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβρη; η χώρα θα είχε επανέλθει στην κανονικότητα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και για το μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει πετύχει περισσότερα σε αυτό το θέμα.
«Είναι μια βραδυφλεγής βόμβα την οποία θα αναγκαστούμε να διαχειριστούμε όταν θα αναλάβουμε και έγινε βόμβα διότι η απελθούσα κυβέρνηση δεν τα διαχειρίστηκε όπως θα έπρεπε, γιατί ξέρετε πολλές φόρες, αυτά πρέπει να τα προλαβαίνεις, αν σε προλάβουν δυστυχώς απαιτούνται λύσεις έκτακτης ανάγκης και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε τέτοια περίοδο» δήλωσε ο Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε.
«Και θα έλεγα ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κάνει πολλά περισσότερα μέσα σε επτά μέρες απ’ ότι έκανε ο κ. Τσίπρας σε επτά μήνες.
Θεωρώ ότι η πορεία που έχει χαράξει για το μεταναστευτικό αυτή η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει τη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί, θα μας δώσει τη λύση που απαιτείται.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να δούμε πόσοι πρόσφυγες θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα. Οι πρόσφυγες δεν είναι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Είναι λόγω του πολέμου της Συρίας, λόγω των εκτάκτων αναγκών που αντιμετωπίζουν.
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε με την καλή έννοια τα οικονομικά τα οποία μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο μείζον αυτό ζήτημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης