Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Ματώσαμε, αλλά καταφέραμε πολλά – Οι ΑΝΕΛ αποδείξαμε ότι είμαστε σταθερός κυβερνητικός πυλώνας

Καμμένος: Ματώσαμε, αλλά καταφέραμε πολλά – Οι ΑΝΕΛ αποδείξαμε ότι είμαστε σταθερός κυβερνητικός πυλώνας
Η Ευρώπη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν είναι της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά του συνόλου της ΕΕ
Στο γεγονός ότι η συμφωνία έχει και θετικά σημεία στάθηκε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ.
«Αποδείξαμε τους επτά μήνες της διαπραγμάτευσης ότι «ματώσαμε» αλλά καταφέραμε πάρα πολλά» υποστήριξε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και εξήγησε και αναλυτικά.
«Η έξοδος από το αγγλικό δίκαιο, το τριετές πρόγραμμα, το πακέτο Γιούνκερ των 35 δισεκατομμυρίων, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων είναι ορισμένα ζητήματα με τα οποία αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε - και θα διαπραγματευτούμε σκληρά - για να ελαφρύνουμε εκείνους οι οποίοι αποτελούν το μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που έπεσε θύμα της κρίσης».
Παράλληλα, ο Καμμένος έθεσε και τους στόχους για το άμεσο και απώτερο μέλλον.
«Θεωρώ ότι αυτά που προέχουν είναι η επαναλειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ρύθμιση των οφειλών τους, η μείωση της ανεργίας, μέσω της επιστροφής των 160 δισεκατομμυρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό - δίνοντας ασυλία σε περίπτωση που δημιουργηθούν επιχειρήσεις και προσληφθεί προσωπικό.
Αλλά και των 45 δισεκατομμυρίων που βρίσκονται σε σεντούκια στην Ελλάδα, η επαναλειτουργία της οικοδομής, η δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολόγησης στα νησιά και στην παραμεθόριο, όπως επίσης και η παροχή κινήτρων στον αγροτικό κόσμο για να ξεκινήσει η πρωτογενής παραγωγή».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θεωρεί επίσης ότι «μετά την αποχώρηση ακραίων στελεχών, όπως ο κ. Λαφαζάνης, μπορούμε να βρούμε κοινές συνισταμένες στην Ευρώπη» προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα μαθευτούν λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις.
«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτοί οι επτά μήνες διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μηνών που ο κ. Βαρουφάκης είχε την ευθύνη, ήταν σκληροί μήνες.
Κάποια στιγμή η ιστορία θα αποκαλύψει τις πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση και θα δει ότι το κλίμα το οποίο είχε δημιουργηθεί ήταν ένα κλίμα που θα οδηγούσε στη λύση Schaeuble, δηλαδή στην αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη μετατροπή της χώρας σε μια «αποθήκη ανθρώπων».
Καταφέραμε να το αποφύγουμε».
Για το μεταναστευτικό η άποψή του ήταν ότι πρέπει να επιληφθεί η διεθνής κοινότητα για να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.
«Όταν το 2012 οι ΑΝΕΛ μίλησαν για αναστολή της συνθήκης Σένγκεν και του «Δουβλίνο ΙΙ» η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και προσπαθούσαν να μας απαξιώσουν.
Με την απόφαση της Γερμανίας αποδείξαμε ότι εμείς είχαμε δίκιο.
Η Ευρώπη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν είναι της Ιταλίας και της Ελλάδας.
Είναι πρόβλημα του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η λύση είναι η επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους».
Τέλος, ο Καμμένος ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν ΑΝΕΛ γιατί το κόμμα του έδειξε μέσω της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντέχει στα δύσκολα.
«Οι ΑΝΕΛ είμαστε δύναμη σταθερότητας.
Είμαστε εκείνοι που αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ο σταθερός πυλώνας σε μία κυβέρνηση.
Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν απωλέσαμε ούτε έναν βουλευτή από τους 13, ψηφίζοντας μία συμφωνία.
Είμαστε εκείνη η πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει τα εθνικά θέματα, τη συνέχιση των παραδοσιακών σχέσεων μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, την ιδιωτική οικονομία, τη χαμηλή φορολόγηση και όλες αυτές τις αξίες που αποτελούν τον κορμό της λειτουργίας της ελεύθερης οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης