ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς και όχι… εμείς, έδιωξε τις επενδύσεις - Διαπραγματευόμαστε για το νέο μοντέλο ανάπτυξης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς και όχι… εμείς, έδιωξε τις επενδύσεις - Διαπραγματευόμαστε για το νέο μοντέλο ανάπτυξης
Οι επενδύσεις επί κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά υποχώρησαν κατά 33,5%
Οι επενδύσεις επί κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά υποχώρησαν κατά 33,5% , υπενθυμίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ανταπαντώντας στις σχετικές επικρίσεις της Ν.Δ.
Όπως σημειώνουν τα ίδια στελέχη, κατά το διάστημα της διακυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, σημειώθηκε μεγάλη πτώση των επενδύσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ από 15,7% σε 11,6%, που είναι σχεδόν το μισό από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης.
Η κατακρήμνιση του Ακαθάριστου Σχηματισμού Παγίου Κεφαλαίου λόγω των πολιτικών, που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία τα προηγούμενα χρόνια, αντανακλά τη συνεχόμενη υποχώρηση της μεγεθυντικής ζήτησης και την όλο και μικρότερη χρησιμοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, συνεχίζουν οι ίδιες κομματικές πηγές.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, εξηγούν, το 2012 - 2014 όχι μόνο δεν αυξήθηκαν οι συνολικές επενδύσεις αλλά αντίθετα σημειώθηκε τεράστια αποεπένδυση, η οποία υπήρξε ένας από τους βασικούς λόγους, που οδήγησαν στην πολύ μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9,7% τα ίδια χρόνια.
Από την άλλη, αντέτειναν οι ίδιες πηγές, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015 σημειώθηκε αύξηση του Ακαθάριστου Σχηματισμού Παγίου Κεφαλαίου κατά 5,1% και συνολικά του ΑΕΠ κατά 1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, που στην κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν οι παράγοντες της Κουμουνδούρου, έχοντας επίγνωση των πραγματικών δυσκολιών της οικονομίας και της κοινωνίας, δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση ούτε πανηγυρίζει.
Αντίθετα, καταλήγουν, εργαζόμαστε σκληρά, όπως σκληρά διαπραγματευτήκαμε επί έξι μήνες, για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας, με πραγματικές επενδύσεις, που θα σέβονται τις εργασιακές σχέσεις και τους περιβαλλοντικούς όρους.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS