Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει υποστεί μετάλλαξη - Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές μεταρρυθμίσεις

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει υποστεί μετάλλαξη - Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές μεταρρυθμίσεις
Οι δανειστές θα υποχωρήσουν πολύ πιο εύκολα αν εμείς είμαστε ενωμένοι
Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία την επόμενη μέρα των εκλογών επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.
Όπως τόνισε, οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι δεξιές και αριστερές.
«Ακόμα και αν δεν θέλει οφείλει να μας δώσει την ανοχή του στην υλοποίηση αυτών των θεμάτων» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και χαρακτήρισε καταστροφικές τις εκλογές.
«Οι εκλογές δεν είχαν λόγο να γίνουν», σημείωσε, ενώ άφησε αιχμές πως ο Αλ. Τσίπρας πριμοδοτεί με την πολιτική του τη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μεϊμαράκη «όσο η χώρα θα πηγαίνει προς την κανονικότητα τόσο θα πιέζονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στις επικρίσεις του Αλ. Τσίπρα πως η ΝΔ πρεσβεύει το παλιό λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα 18 ετών και επανέλαβε την πρότασή του για εθνική συναίνεση.
«Όσο πιο ενωμένοι πάμε στις Βρυξέλλες τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε.
Οι δανειστές θα υποχωρήσουν πολύ πιο εύκολα αν εμείς είμαστε ενωμένοι.
Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε σε γενικές γραμμές το πως θα κινηθεί την επομένη των εκλογών μια κυβέρνηση της ΝΔ τονίζοντας πως στόχος του είναι να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις.
«Τον Νοέμβριο που θα πάμε στην αξιολόγηση τα 3 δισ. που θα πάρουμε θα τα ρίξουμε κατευθείαν στην αγορά για να μπορέσει η αγορά να αναπνεύσει» είπε ενώ έδωσε έμφαση και στα μεγάλα έργα.
«Το μνημόνιο προβλέπει ύφεση.
Αν εμείς μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα και να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση ΕΣΠΑ τότε η ύφεση δεν θα είναι αυτή που προβλέπεται στο μνημόνιο» είπε ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα να περιοριστούν τα σκληρά μέτρα.
«Αν μέχρι και το Πάσχα του 2016 καταφέρουμε να είμαστε συνεπείς σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως των μεταρρυθμίσεων, θα έχουμε πιθανότητες να λιάνουμε κάποιες πτυχές του μνημονίου.
Για να πάω να συζητήσω πρέπει να έχω εκπέμψει το μήνυμα ότι προχωράω τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης