Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Καθησυχάζει η S&P - Η προσφυγική κρίση δεν απειλεί τις αξιολογήσεις των κρατών της Ε.Ε.

tags :
Καθησυχάζει η S&P - Η προσφυγική κρίση δεν απειλεί τις αξιολογήσεις των κρατών της Ε.Ε.
H εκτίναξη του αριθμού των προσφύγων δεν θα συνεπάγεται την επιβάρυνση των ευρωπαϊκών οικονομιών
Η τρέχουσα μεταναστευτική – προσφυγική κρίση στην Ευρώπη δεν πρόκειται να επηρεάσει την αξιολόγηση των κρατών της Ε.Ε., διαβεβαιώνει ο οίκος Standard & Poor’s, σε νέα του έκθεση.
Όπως εξηγείται, η εκτίναξη του αριθμού των προσφύγων δεν θα συνεπάγεται την επιβάρυνση των ευρωπαϊκών οικονομιών και ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να οδηγήσει στην υποβάθμιση των κρατικών αξιολογήσεων.
Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, διευκρινίζει η S&P, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης θα είναι σημαντικές, καθώς οι χώρες θα κληθούν να δαπανήσουν επιπλέον χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων.
«Παρ’ όλα αυτά δεν αναμένεται κάποια επίπτωση στις ευρωπαϊκές αξιολογήσεις» προσθέτει.
Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, οι χώρες που θα χορηγήσουν άσυλο στους πρόσφυγες, θα έχουν μία ήπια, θετική επίπτωση στην οικονομική τους ανάπτυξη, καθώς οι νεοεισελθέντες θα αποκλιμακώσουν τις δημογραφικές πιέσεις.
Ωστόσο, επισημαίνει, τα μελλοντικά προβλήματα σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα δεν πρόκειται να επιλυθούν δια παντός.
Μάλιστα, καταλήγοντας, η S&P προειδοποιεί ότι εάν η μεταναστευτική κρίση τύχει μίας δυσμενούς διαχείρισης, τότε σε ενδεχόμενη νέα οικονομική κρίση, η έλευση των προσφύγων θα εγείρει πρόβλημα στις ευρωπαϊκές αξιολογήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης