Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Φλογαϊτη στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Φλογαϊτη στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό
Εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα
Με τη μεταναστευτική κρίση στο αποκορύφωμά της, είναι καθημερινές οι συναντήσεις και οι συζητήσεις για να βρεθούν λύσεις.
Έτσι, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαϊτης είχε συνάντηση την Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης, ενώ εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να συνδράμει την Ελλάδα, ως χώρα-μέλος της ΕΕ, η οποία λόγω της γεωγραφικής της εγγύτητάς με τη Μέση Ανατολή έχει καταστεί πρώτη πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στη συνέχεια και με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Federica Mogherini.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η κρίση στη Μέση Ανατολή και στη Συρία.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξωτερική διάσταση της τρέχουσας μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και ειδικότερα στους τρόπους με τους οποίους το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα μπορούσε να συνδράμει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τόσο της κρίσης όσο και των γενεσιουργών αιτιών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης