Τελευταία Νέα
Πολιτική

Financial Times: Ο Αλ. Τσίπρας καλείται να αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο εχθρό του - Την απογοήτευση των πολιτών

Financial Times: Ο Αλ. Τσίπρας καλείται να αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο εχθρό του - Την απογοήτευση των πολιτών
Το κύμα των απογοητευμένων ψηφοφόρων είναι τεράστιο. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε τερματισμό της λιτότητας και υπέγραψε μνημόνιο
Στην απογοήτευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται η αμερικανική εφημερίδα Financial Times και τονίζει ότι τελικά αυτοί είναι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ειδικότερα οι νέοι, νιώθουν προδομένοι από την υπογραφή της συμφωνίας, αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί προεκλογικά τον τερματισμό της λιτότητας και την κατάργηση των μνημονίων.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν για αριστερούς πολιτικούς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως το κόμμα Podemos :
Όπως και ο κ. Τσίπρας, έχουν αγγίξει το αίσθημα απογοήτευσης των νέων, αλλά μπορεί να είναι ήδη αιχμάλωτοι των μη ρεαλιστικών τους προσδοκιών, εξηγούν οι FT.
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία μάχη στήθος με στήθος για τα δύο μεγάλα κόμματα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε, σε ομιλία του την Κυριακή, πως απευθύνεται «ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που σκέφτονται την αποχή ή να σπαταλήσουν την ψήφο τους σε αντιπολιτικές επιλογές».
Ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής Νομικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικός σχολιαστής, εξέφρασε στους FT την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνεται όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, με την ανάμειξη αντιμαχόμενων πολιτικών ρευμάτων:
«Πιστεύω ότι πολλοί από όσους δηλώνουν ότι θα απέχουν θα επανεξετάσουν την στάση τους.
Ενδεχομένως ο κύριος παράγοντας που θα τραβήξει όσους τάσσονται υπέρ της αποχής πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ ως την Κυριακή είναι ότι ήταν η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς και δικαιούται την στήριξη των αφοσιωμένων αριστερών».
Από την πλευρά του, ο Πέτρος Μαρκόπουλος παραιτήθηκε από την Γραμματεία Κεντρικού Συμβουλίου νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συμφωνία του κ. Τσίπρα στο μνημόνιο, αλλά αποφάσισε να συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα, σημειώνουν οι FT:
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές αυτές, τότε θα δούμε μια ολοκληρωτική κατάρρευση της αριστεράς.
Αυτό είναι το επιχείρημα που λέω στον εαυτό μου.
Αναμφίβολα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε την επανάσταση που όλοι μας ελπίζαμε. Αλλά πρέπει να κάνουμε ότι μπορεί για να διασφαλίσουμε ότι θα κερδίσει τώρα.
Τότε θα ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για το μέλλον μας» είπε στους Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης