Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Αναγκαία η υλοποίηση της συμφωνίας από μία προοδευτική κυβέρνηση για να βγούμε από την κρίση

Κουβέλης: Αναγκαία η υλοποίηση της συμφωνίας από μία προοδευτική κυβέρνηση για να βγούμε από την κρίση
Σχετικά με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε ακόμη μία φορά τη λύπη του
Στις επικείμενες εκλογές και την αβεβαιότητα που επικρατεί στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό αναφέρθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή».
Ο. Κουβέλης επεσήμανε ότι «η συμφωνία της 12ης Αυγούστου, παρά τα σοβαρά αρνητικά στοιχεία της, επανατοποθετεί τα πολιτικά δεδομένα.
Σταθεροποιεί τη χώρα και δημιουργεί ελπίδες εξόδου από τον θανάσιμο κύκλο της κρίσης, εάν αναδιαρθρωθεί το χρέος που παραμένει μη βιώσιμο».
«Η υλοποίηση της συμφωνίας πρέπει να γίνει με αξιόπιστο τρόπο, πολλαπλασιάζοντας τις επενέργειες των θετικών στοιχείων και δημιουργώντας οικονομικές - κοινωνικές αντισταθμίσεις και αντιρροπήσεις στη λιτότητα και στα αρνητικά μέτρα που περιλαμβάνει. Για την προώθηση ενός τέτοιου προγράμματος, απαιτείται στη διακυβέρνηση της χώρας να βρίσκονται δυνάμεις που πιστεύουν και δεσμεύονται στην προώθηση ενός προοδευτικού σχεδίου», υποστήριξε ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Σχετικά με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε τη λύπη του «για τον δρόμο που πήρε η σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος και μετέτρεψε τη ΔΗΜΑΡ σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς» για να προσθέσει ότι «αυτή η ΔΗΜΑΡ που προβάλλεται ως εταίρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα που κάποτε αποφασίσαμε να ιδρύσουμε».
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι «στην πορεία προς τη διακυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε σαφείς ενδείξεις μετατόπισης προς τον αριστερό ρεαλισμό» και πρόσθεσε:
«Ως κυβέρνηση και παρά τους μαξιμαλισμούς της μερίδας που τελικά συγκρότησε τη «Λαϊκή Ενότητα», η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε.
Όπως, μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε αντιμέτωπος με διεθνείς συσχετισμούς που είχε υποτιμήσει, μπήκε αναγκαστικά σε μία διαδικασία ανασύνθεσης των πολιτικών του.
Το σημαντικότερο για μας, είναι η ρητή πλέον παραδοχή του ευρωπαϊκού δρόμου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης