Τελευταία Νέα
Πολιτική

El Pais: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο άνδρας που έχει αναστήσει τη Νέα Δημοκρατία

El Pais: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο άνδρας που έχει αναστήσει τη Νέα Δημοκρατία
Ο ηγέτης των συντηρητικών στην Ελλάδα ακολουθεί κατά πόδας τον Αλέξη Τσίπρα στην πρόθεση ψήφου, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα
Το προφίλ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, παρουσιάζει σε άρθρο της η ισπανική εφημερίδα «El Pais», η οποία χαρακτηρίζει καθοριστική για την «ανάσταση» της Νέας Δημοκρατίας την ηγεσία του, αν και σημειώνει ότι αυτό δεν οφείλεται τόσο στα δικά του προτερήματα, αλλά κυρίως στα μειονεκτήματα και την απαξία του αντίπαλου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που χάνει υποστήριξη και όχι η Νέα Δημοκρατία εκείνη που κερδίζει, καθώς στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει περί το 26%, ποσοστό παρόμοιο με αυτό που είχε λάβει το κόμμα στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Μέλος - βετεράνος της Νέας Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι ακριβώς βαρόνος του κόμματος, όμως έχει ειδικό βάρος και είναι σεβαστός απ' όλους.
Σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος, δεν έχει κάνει κάποιο λάθος, πέρα από κάποια άκαιρη καταγγελία, απαντώντας στον αντίπαλο με τον ίδιο τόνο διαλεκτικής.
Νομικός, ο Μεϊμαράκης είναι από εκείνους τους πολιτικούς με μεγάλη πορεία που μπορεί να φανεί χρήσιμος για τα πάντα, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα και προσθέτει ότι δείγμα αυτού είναι ότι ανέλαβε τα ηνία του κόμματος στη χειρότερη δυνατή στιγμή.
Παράλληλα, σημειώνει ότι γνωρίζει τους μηχανισμούς του Κοινοβουλίου καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος της Βουλής, ενώ έχει κυβερνητική εμπειρία, έχοντας υπάρξει μεταξύ άλλων υπουργός Αμύνης μεταξύ του 2006-2009.
«Βαρετός για πολλούς, του παλαιού καθεστώτος για τους περισσότερους, "λύκος μεταμφιεσμένος σε πρόβατο" κεντρώο για τους αντιπάλους του, ο άγνωστος Μεϊμαράκης θα αποκαλυφθεί την επομένη των εκλογών, μετά τις 21 Σεπτεμβρίου, όταν θα πρέπει να συμμαχήσει με παρτενέρ που δεν μπορούσε να φανταστεί, καταλήγει το άρθρο.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης