Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ross: Με επιβολή dilution στους επενδυτές δεν θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες

Ross: Με επιβολή dilution στους επενδυτές δεν θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες
Ο Ross δηλώνει έτοιμος για περισσότερες επενδύσεις στις ελληνικές τράπεζες, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν
Η επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μπορεί να επιφέρει πρόσθετα βάρη στους φορολογουμένους και να πλήξει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, προειδοποιεί, ο Wilbur Ross, πρόεδρος και CEO of WL Ross & Co., αλλά και μεγαλομέτοχος της Eurobank και αντιπρόεδρος της Τρ. Κύπρου.
"Η επιβολή dilution στους λίγους διεθνείς επενδυτές που επένδυσαν στις ελληνικές τράπεζες τον περασμένο χρόνο δεν αποτελεί τον τρόπο ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα", δηλώνει ο διάσημος μεγαλοπενδυτής, μιλώντας στους Financial Times.
"Θα απαιτηθεί πάρα πολύς καιρός πριν τα... outsiders επιστρέψουν στην Ελλάδα, αν αυτό τελικά συμβεί", προειδοποίησε ο ίδιος.
Όπως επισημαίνει, δεν αποκλείεται η ΕΚΤ να αποδειχθεί υπερβολικά απαισιόδοξη ως προς τις εκτιμήσεις της για το ακριβές ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με τον Ross, αντί να διοχετευθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό προς τις ελληνικές τράπεζες, τόσο άμεσα, θα ήταν ίσως προτιμότερο να χορηγηθεί στις τράπεζες, χωρίς δεσμεύσεις, ένα ποσό το οποίο θα ήταν αναγκαίο για κάθε μια από αυτές.
Aυτό θα ήταν κάτι που θα επέτρεπε την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χωρίς να απαιτηθεί το μαζικό dilution για τους ομολογιούχους, εξηγεί ο ίδιος.
"H EKΤ θα μπορούσε να κάνει μια μικρή αλλαγή στην πολιτική που ασκεί", πρόσθεσε ο ίδιος.
Kληθείς να προβλέψει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, ο Ross εκτίμησε πως η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα πιθανότατα θα είναι μια πιο κεντρώα και πιο σταθερή κυβέρνηση.
Tαυτόχρονα δηλώνει έτοιμος για περισσότερες επενδύσεις στις ελληνικές τράπεζες, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
"Περί τα 2 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να αντληθούν από τους ιδιώτες επενδυτές.
Θα ήμουν έτοιμος για επενδύσεις, εάν είχαμε ένα λογικό νούμερο", εξήγησε.
Eστιάζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Ross τόνισε ότι η διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε δεν άφησε πολλά περιθώρια για συμβιβασμούς από την πλευρά της ΕΕ και της ΕΚΤ.
"Η ΕΕ σχεδόν έχει υιοθετήσει μια τιμωρητική στάση απέναντι σε κάθε τι που αφορά την Ελλάδα", σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης