Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετωπική σύγκρουση για τον νικητή των εκλογών στο debate Tσίπρα - Μεϊμαράκη - Η μητέρα των μαχών για τoυς αναποφάσιστους

Μετωπική σύγκρουση για τον νικητή των εκλογών στο debate Tσίπρα - Μεϊμαράκη - Η μητέρα των μαχών για τoυς αναποφάσιστους
Η σημερινή τηλεμαχία δεν αφορά σύγκρουση δύο κομμάτων, καθώς πρόκειται για σύγκρουση δύο προσώπων... Δύο προσώπων που διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας
Τη μητέρα των μαχών, με στόχο την προσέλκυση του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού των αναποφάσιστων, οι οποίοι θα κρίνουν και τον νικητή των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, αναμένεται να δώσουν σήμερα (14/9), στο μεταξύ τους debate, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Γνωρίζοντας πως η Κυριακή των εκλογών απέχει μόλις έξι μέρες κι ενώ η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις είναι οριακή, οι κ. κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης αναμένεται να επιδοθούν σε μετωπική σύγκρουση, με εκατέρωθεν βολές και προσωπικές κατηγορίες.
Οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης αναμένεται να επιδοθούν σε έναν λεκτικό αγώνα δρόμου, προκειμένου και οι δύο να πείσουν τους τηλεθεατές για το ποιος μπορεί να αναδειχθεί ο καλύτερος πρωθυπουργός που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας.
Η σημερινή τηλεμαχία δεν αφορά σύγκρουση δύο κομμάτων, αλλά γίνεται σαφές ότι πρόκειται για σύγκρουση δύο προσώπων.
Δύο προσώπων που διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας.

Η στρατηγική του Τσίπρα
Κατά τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εστιάσει τη ρητορική του στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για την υπόθεση Καρούζου, καθώς είναι γνωστό πως πρόκειται για τον κουμπάρο του προέδρου της ΝΔ.
Στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει ειδική μνεία και στην υπόθεση της Πανγαία, θυγατρικής της Εθνικής τράπεζας.
Η υπόθεση της Πανγαία αποτελεί το πιο κατασυκοφαντημένο deal των τελευταίων ετών.
Φως στην εξαγορά της Πανγαία έριξε ο επικεφαλής της Invel Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου σε αποκλειστική συνέντευξη του στο www.bankingnews.gr στις 7 Σεπτεμβρίου, παίρνοντας πρώτη φορά θέση στον «μύθο περί σκανδάλου» που έχει δημιουργηθεί, μετά από 20 μήνες σιωπηρής ανοχής.
Μεταξύ άλλων, σήμερα ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να εκμεταλλευθεί και τη συγκυρία της συνάντησης των εισαγγελέων με τον Ερβέ Φαλτσιανί, το πρόσωπο που υπέκλεψε τη λίστα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταθετών της τράπεζας HSBC - λίστα Lagarde.
Ο Φαλτσιανί δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην υπόθεση από τη διακυβέρνηση Τσίπρα.
Παράλληλα ο κ.Τσίπρας πρόκειται να εμφανιστεί πιο δυναμικός και πιο μαχητικός από το προηγούμενο debate, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα επιχειρήσει να τονίσει ότι η συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές, έχει περιθώρια για βελτιώσεις.
Όπως αποκαλύπτουν στενοί συνεργάτες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Aλ. Τσίπρα, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική απόφαση των πολιτών που συνθέτουν τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στόχος είναι μεν να προβληθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως να «σπάσει ο αντίπαλος» B. Μεϊμαράκης, που όπως έλεγαν αποδείχθηκε αρκετά σκληρός.

Η στρατηγική του Μεϊμαράκη
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει αφενός να τονίσει την ανεπάρκεια του Αλ.Τσίπρα και παράλληλα να πείσει για τη δική του ικανότητα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο θα επιχειρήσει να δείξει ότι ο κ.Τσίπρας αποφεύγει να απαντήσει σε κρίσιμες ερωτήσεις για το περιεχόμενο της συμφωνίας προκειμένου να δείξει ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς υπέγραψε, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δώσει στην άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε διάλογο και να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για τη διακυβέρνηση της χώρας την επομένη της κάλπης.

Η διαδικασία
Το σημερινό debate αναμένεται να είναι πιο ζωντανό σε σχέση με την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών της περασμένης εβδομάδας.
Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ, τα ιδιωτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Ερωτήσεις πρόκειται να θέσουν ξανά 6 δημοσιογράφοι από 6 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ το συντονισμό θα κάνει ο Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ.
Στον πρώτο γύρο, οι θεματικές ενότητες θα είναι δύο: θέματα εσωτερικής πολιτικής (οικονομία, ανάπτυξη κλπ) και θέματα εξωτερικής πολιτικής (ασφάλεια, προσφυγικό κλπ).
Κάθε δημοσιογράφος θα μπορεί να κάνει δύο ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό.
Μετά την απάντηση του κάθε αρχηγού, ο άλλος πολιτικός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει σχόλιο, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα» για να πάρει το λόγο.
Θα υπάρξει ένα διαφημιστικό διάλειμμα και στον δεύτερο «γύρο», οι Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα κάνουν από μία ερώτηση ένας στον άλλο.
Και εδώ θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού.
Στον τρίτο γύρο, ερώτηση θα κάνει ο συντονιστής, Πάνος Χαρίτος.
Η ερώτηση θα είναι η ίδια και στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι πάλι θα έχουν τη δυνατότητα σχολιασμού.
Η τηλεμαχία θα κλείσει με την τοποθέτηση του κάθε αρχηγού για 2 λεπτά.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει 2 ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης