Τελευταία Νέα
Πολιτική

WSJ: Γιατί ο μουστακαλής και φαλακρός Μεϊμαράκης μπορεί τελικά να κερδίσει στις εκλογές

WSJ: Γιατί ο μουστακαλής και φαλακρός Μεϊμαράκης μπορεί τελικά να κερδίσει στις εκλογές
Τώρα τα ενδεχόμενα για τις νέες εκλογές είναι όλα ανοιχτά, επισημαίνει η WSJ
Ο επόμενος ηγέτης της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι ένας βετεράνος συντηρητικός πολιτικός, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάνει την ανατροπή, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Όταν αο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε εκλογές, όλοι περίμεναν ότι θα τις κερδίσει με ευκολία, ωστόσο αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στήθος με στήθος με τον Β. Μεϊμαράκη.
Ο συντηρητικός 61χρονος επιλέχθηκε για πρόεδρος της ΝΔ, όταν το κόμμα δεν είχε καμία ελπίδα να κερδίσει σε εκλογές, λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον χαρισματικό Αλέξη Τσίπρα, τονίζει η WSJ.
Στο debate, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε σταθερός και έμπιστος σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που οδήγησε τη χώρα σε β’ γύρο εκλογών σε μόλις 8 μήνες.



Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας απολάμβαναν τη δημοτικότητά τους, αφού αγωνίστηκαν ενάντια στη λιτότητα και τους πιστωτές της χώρας, ωστόσο μπροστά στον κίνδυνο του Grexit, παραδόθηκαν τελικά τον Ιούλιο, επισημαίνει η εφημερίδα.
Η απογοήτευση προς τον ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε τον Αύγουστο και μετά τη διάσπαση με την Αριστερή Πλατφόρμα και πλέον ο Τσίπρας δεν υπόσχεται να «κατατροπώσει» τη λιτότητα, αλλά δεσμεύεται να εφαρμόσει τη συμφωνία.
Τώρα τα ενδεχόμενα για τις νέες εκλογές είναι όλα ανοιχτά, επισημαίνει η WSJ ενώ προειδοποιεί ότι όποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα και αν κερδίσει, δεν αποκλείεται να πέσει σύντομα η νέα κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης παραμένεις σχετικά στην αφάνεια έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα πλεονέκτημα, σύμφωνα με αναλυτές.
Οι ψηφοφόροι δεν τον σχετίζουν με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κυβέρνησε την Ελλάδα από το 2012 μέχρι την εμφατική ήττα του από τον κ Τσίπρα φέτος τον Ιανουάριο.
Ο κ Μεϊμαράκης υπηρέτησε ως πρόεδρος του κοινοβουλίου για δύο χρόνια.
«Αυτός δεν έχει ο ίδιος φθαρεί σε ένα υπουργείο» δήλωσε ο Νίκος Μαραντζίδης, ο κορυφαίος δημοσκόπος και καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα.
Το στυλ του Μεϊμαράκης αποδεικνύεται ένα απρόσμενο δώρο, τονίζει η WSJ και επισημαίνει ότι «ένας φαλακρός με μουστάκι άνθρωπος με μια τάση εκδήλωσης προς την αργκό, μοιάζει σαν να έχει βγει μόλις από το τοπικό καφενείο, όπως τα παραδοσιακά καφενεία των χωριών».
«Είναι ο φυσιολογικός, χαλαρός τύπος που κάθε Έλληνας μπορεί να ταυτιστεί μαζί του» δήλωσε ο Δημήτρης Καιρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.
«Έχει καταφέρει να αποστασιοποιηθεί από την ηγεσία του προηγούμενου κόμματος, το οποίο θεωρείται κακό από τους Έλληνες.
Η γλώσσα που χρησιμοποιεί δίνει στους ανθρώπους την αίσθηση ότι είναι πιο ειλικρινής».
Αλλά απομένει να δούμε αν ο κ Μεϊμαράκης θα είναι σε θέση να αναδιοργανώσει την οικονομία της Ελλάδας, τονίζει η WSJ.

(πρώτη ενημέρωση 14 Σεπτεμβρίου 2015, 11:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης