Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει σταθερότητα εάν δεν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ

Μπακογιάννη (ΝΔ): Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει σταθερότητα εάν δεν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ
Τώρα που είμαστε όλοι πιο ώριμοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του
Για έλλειψη σταθερότητας στην επόμενη κυβέρνηση εάν δεν είναι αυτή της ΝΔ έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
«Αν η Ν.Δ. δεν είναι πρώτο κόμμα και δεν λάβει την εντολή σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας, η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει σταθερότητα.
Υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε νέα διάσπαση εντός του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο τα δύσκολα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν.
Μόνος και χωρίς συμμάχους ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε νέα αδιέξοδα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα.
Το εντελώς αντίθετο ισχύει αν σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό στη ΝΔ» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα ενώ για άλλη μια φορά επισήμανε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
«Τώρα που είμαστε όλοι πιο ώριμοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του.
Απαιτείται χωρίς αλαζονεία να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές.
Το ζητούμενο είναι αν μέσα από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο εθνικής αναγέννησης, ή θα συνεχίσουμε να βυθιζόμαστε στη ύφεση και την ανεργία».
Αναφερόμενη στη «διχαστική» όπως τόνισε λογική μνημόνιο- αντιμνημόνιο ξεκαθάρισε ότι αυτό έχει πλέον καταρρεύσει «μετά τη σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα, χωρίς αερόσακο».
«Πλέον νομίζω ότι μέχρι κι ο πιο δύσπιστος έχει καταλάβει ότι ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια είναι να τα εφαρμόσουμε και ταυτόχρονα με μια ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης να πείσουμε τους εταίρους για αλλαγές στο πρόγραμμα» υπογραμμίζει η Ντόρα Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης